Sök
Nyförvärvskollen
Fredrik Edholm.
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan SSL

Nyförvärvskollen: IK Sirius

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem och dagens lag är Sirius herrar, som fortsätter sin ombyggnation med flera spännande nyförvärv. 

Fredrik Edholm

Född: 1993

Position: Forward

Kommer ifrån: Dalen, SSL

Statistik 2020/21: 16 poäng (13+3) på 16 matcher

Kommentar: En viktig värvning för Sirius som kommer behöva slå väl ut för att man inte ska bli indragna i bottenstriden. Presterar Edholm som förra säsongen – där han bland annat gjorde 13 mål på 8 matcher i grundserien – så behöver man inte behöva vara särskilt oroliga. Däremot har den norrländska forwarden varit högst ojämn i sin poängprestation genom åren: Det blev exempelvis 35 poäng 2016/17 men bara 12 stycken på de efterföljande 29 SSL-matcherna mellan 17/18 och 19/20. Men om Edholm får spela mycket i en toppformation, som han lär får göra här, så finns det potential i att nå upp till 30-40 poäng, inte minst nu när han återförenas med sin gamla radarpartner Patrik Rokka.

Patrik Rokka

Född: 1994

Position: Back/center/forward

Kommer ifrån: Falun, SSL

Statistik 2020/21: 9 poäng (3+6) på 35 matcher

Kommentar: Utgjorde en farlig duo med Fredrik Edholm i Dalen 2016/17 då de gjorde 71 poäng tillsammans. Rokka påminner också en del om Edholm i det avseendet att han haft en något ojämn poängproduktion genom åren, men som kommer leverera med tillräckligt mycket speltid. Det var inte något han fick i Falun, åtminstone inte offensivt. Nu kommer han från en träningsmiljö där han matchats med och mot några av världens bästa spelare och Rokka tar även med sig nödvändig vinnarkultur in i Sirius, något som efterfrågats. Har spelat på de flesta positioner genom åren men kommer förmodligen att spela forward i år. Blir oerhört viktig för Sirius – även om man kanske inte ska hoppas på mirakel.

Jacob Pettersson

Född: 1998

Position: Målvakt

Kommer ifrån: Storvreta, SSL

Statistik 2020/21: 13 matcher från start, 77,3 i räddningsprocent (i Sirius)

Kommentar: Ett ”halvt” nyförvärv då han spenderade hälften av föregående säsong i just Sirius – detta som utlånad från rivalen Storvreta. Skapade stora rubriker när han valde att inte möta sin huvudförening i Uppsala-derbyt. Beslutet rörde upp känslor men Pettersson svarade upp med att storspela i Sirius mål resterande delen av säsongen. Nu kommer det bli ökad konkurrens då förre förstamålvakten Oskar Viking-Tjernberg kommer tillbaka från sin skada, men tränare Stefan Forsman har inte gjort någon hemlighet över att det är Pettersson som är förstavalet inledningsvis.

Claudio Mutter

Född: 1996

Position: Center

Kommer ifrån: SV Wiler-Ersigen, schweiziska högstaligan NLA

Statistik 2020/21: 21 poäng (8+13) på 25 matcher

Kommentar: Ytterligare en spelare som kommer från en hög tävlingsmiljö då han ansluter från mesta mästarna i Schweiz, Wiler-Ersigen. Har flera medaljer i bagaget och för med sig viktig vinnarmentalitet till klubben. Mutter är en tvåvägscenter med meriter från Schweiz A-landslag som dessutom är snabb i både ben och hjärna. Oprövad på SSL-nivå men känslan är att Mutter kommer bli väldigt viktig för Sirius, även om han kanske inte kommer ligga högst upp i Superligans poängliga. 

Luca Graf

Född: 1990

Position: Back

Kommer ifrån: Zug, schweiziska högstaligan NLA

Statistik 2020/21: 13 poäng (3+10) på 22 matcher

Kommentar: En oerhört imponerande värvning av Sirius. Lagkapten i Schweiz landslag, där han också gjort tre VM på raken. Att en spelare av den kalibern väljer spel i ett lag som tippas på den nedre halvan är häftigt – och viktigt för Sirius. Kommer ersätta Carl Kostov-Bredberg som missade stora delar av föregående säsong, så Grafs intåg kommer att lyfta laget rejält. Speltiden kommer vara riktig hög och i Graf får Sirius en back som har fina kvalitéer offensivt som även kommer bidra i uppspelsfasen. Sitter också på ett riktigt vasst slagskott och är stark fysiskt.

Max Sjöman 

Född: 2001

Position: Back

Kommer ifrån: Falun, SSL

Statistik 2020/21: 3 poäng (1+2) på 35 matcher

Kommentar: När en annan back fostrad i Åkersberga, Mattias Samuelsson, lämnar Uppsala-innebandyn så ansluter en annan: Max Sjöman. Han har gjort två raka säsonger i Faluns SSL-lag och även om speltiden inte varit särskilt stor så har han fått värdefull rutin av spel på den absolut högsta nivån. I Sirius kommer han få ökat förtroende och det ska bli spännande att se Sjömans utveckling i år. Sjöman är en stor back som har sina största kvalitéer i defensiven, men som också kan bidra framåt. 

Sirius har också lyft upp 03:an Max Jajke från juniorlaget.

- Vi är väldigt glada över att skriva kontrakt med Max. Vi tycker att han personifierar det vi bygger upp: Siriusfostrad och tävlingsinriktad. Max är ett föredöme i sitt sätt att träna och förbereda sig, är dedikerad att vinna och är en begåvad innebandyspelare. Han kommer bli en väldigt viktig spelare för Sirius Innebandy i många år framöver,” säger har Dimitar Kostov, sportchef Sirius, sagt om Jajke. 

Ledarstaben

Stefan Forsman är kvar som huvudtränare och gör därmed sin andra raka säsong i Sirius nybygge. Jonas Wärm är fortsatt assisterande tränare.

De har lämnat

Billy Nilsson, forward (Gävle)

Joakim Alvinder, forward (Uppsala Teknologer)

Carl Kostov-Bredberg, back (Storvreta)

Anton Loklint, back (Gävle)

Sebastian Jonsson-Linderdahl, back (klubb oklar)

Isak Palmén, center (Lillån)

Oliver Raudasoja, center (klubb oklar)

Matchrapporter: Mullsjö slog Sirius på bortaplan Segerraden förlängd för Kalmarsund – besegrade Sirius Storseger för Helsingborg hemma mot Sirius Storseger för Sirius hemma mot Jönköping Jim Johansson gjorde två mål när Thorengruppen vann mot Sirius

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten