Sök
Nyförvärvskollen
Albin Jakobsson lämnar Kalmarsund men stannar i Småland, då han skrivit på för Jönköping.
Foto: Albin Skur
Superligan SSL

Nyförvärvskollen: Jönköpings IK

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem och dagens lag är Jönköpings herrar, som slutade på ingenmansland förra säsongen.

Josef Sankell

Född: 1995

Position: Center

Kommer ifrån: Lagan IBK, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 23 poäng på 23 matcher (12+11) 

Kommentar: Har, precis som sin storebror Jesper, representerat många lag inom närområdet: Mullsjö, Jönköping, Växjö, Östra SK och och Lagan är klubbarna han representerat i kronologisk ordning. Sankell har gjort 36 SSL-matcher men detta blir hans första fulla säsong i högstaligan sedan 2013/14. Spelade i division 3 så sent som 2017/18 men kommer nu från en stark säsong i Allsvenskan. Beskrivs som ”en kravställare som går över lik för att vinna innebandymatcher”, och vinna matcher är något som Jönköping kommer behöva göra då man återigen fått säga adjö till flera nyckelspelare. Kommer inte ersätta Weidmann rakt av på centerpositionen då Sankell möjligtvis har en bit kvar från att vara en bärande spelare i en toppformation i SSL, men det är ingen tvekan om att den snabbe Sankell kommer var oerhört nyttig för Jönköping.

Anton Ekstrand

Född: 1999

Position: Forward

Kommer ifrån: Strängnäs IBK, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 18 poäng poäng på 20 matcher (11+7) 

Kommentar: Strängnäs har på senare år varit duktiga på att fostra SSL-spelare och Ekstrand kan vara näst på tur att få sitt genombrott på den stora scenen. Delar moderklubb med Mattias Samuelsson i form av Åkersberga men flyttade som ung till Faluns organisation, och fick debutera i SSL 2017/18 där han till också gjorde sitt första och hittills enda mål i högstaligan. Har spelat i Allsvenskan de senaste åren, först i Mora och senare Crafstaden och Strängnäs. Påminner en del om Sankell i spelstilen med sin speed och spelintelligens. Kan bli lite av en joker!

Emil Ödman

Född: 2002

Position: Målvakt

Kommer ifrån: Lindås Rasta IBK, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 4 matcher från start, 68,8 i räddningsprocent. 

Kommentar: Jönköping har ett hål att fylla på målvaktspositionen då duktige Gustav Jansson lämnat, men rollen som förstakeeper lär inte gåt till Ödman – än. Göteborgaren har dock framtiden för sig och fanns med i den senaste U19-truppen. Jönköping har tidigare gått ut och sagt att man ska ”jobba tydligare med våra målvakter” – vad det innebär i praktiken återstår att se, men Ödman kommer förmodligen få sina chanser. Läser av spelet bra och har fina reflexer, och har ett plus i sin storlek.

Alexander Zoric

Född: 1993

Position: Forward

Kommer ifrån: Lagan IBK, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 39 poäng (22+17) på 24 matcher 

Kommentar: Att Jönköpings största nyförvärv kommer från Allsvenskan låter kanske inte så imponerande, men låt er inte luras av Zorics tidigare klubbadresser. En klassisk late bloomer som i höstas debuterade Allsvenskan vid 27 års ålder – och gjorde det såpass bra att han blev utsedd till Årets Rookie i Allsvenskan Södra. Har öst in poäng i vilken serie han än spelat i och nu ska han försöka att också ta SSL med storm. Högerfattad forward med sina största styrkor i spelet med boll – har historiskt gjort fler mål än assists men är lika duktig på att spela fram andra som att sätta dit bollen själv.

Emil Jacobsson

Född: 2002

Position: Center

Kommer ifrån: Ledberg IBF, Herr1an

Statistik 2020/21: 9 poäng (4+5) på 4 matcher i Herr1an, 3 poäng (1+2) på 13 matcher i SSL

Kommentar: U19-landslagsman som debuterade i SSL med Jönköping den gångna säsongen via dubbellicens. Presterade såpass bra innebandy att klubben valde att göra övergången permanent. På ett sätt en viktig värvning för Jönköping som lyckas knyta till sig en stor talang som kommer utifrån och inte ”bara” från närområdet – det visar på viss attraktionskraft. Sportchef Joakim Nordén beskriver dessutom Jacobsson som en av de bästa i hans årskull. Tvåvägsscenter som är hängiven sporten och som gör allt som han kan för att bli så bra som möjligt.

Max Lindström

Född: 1992

Position: Back

Kommer ifrån: Salems IF, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 24 poäng på 21 matcher (14+10)

Kommentar: Jönköpings femte allsvenska värvning. Som statistiken avslöjar så pratar vi om en riktigt offensiv back – att snitta över en poäng per match i andradivisionen, från en backposition, är riktigt imponerande. Likt Zoric är detta också en spelare som blommat ut sent, Lindström har spenderat hela karriären i Stockholmsområdet i både Allsvenskan, Herr1an och Herr2an, och får nu chansen att visa upp sig i SSL. Är väldigt bekväm med bollen och sitter på ett vasst skott. Visar upp en hög smartness på planen, så han borde kunna klara av steget till SSL bra. 

Albin Jakobsson

Född: 1998

Position: Back

Kommer ifrån: FBC Kalmarsund, SSL

Statistik 2020/21: 3 poäng (0+3) på 4 matcher i Herr1an, 0 poäng på 19 matcher i SSL

Kommentar: Kommer med värdefull rutin till Jönköping efter att både ha spelat och tränat i en toppmiljö i Kalmarsund. Han var inte lagets viktigaste back, men när han är på planen så visar han upp en defensiv som imponerar och på lägre nivåer har han producerat bra med poäng för att vara back. Lämnar nu Kalmarsund för första gången i sin karriär för att flytta inåt i landet. Likt sin namne Emil ovan i texten så är Albin Jakobsson en spelare som tränar hårt för att bli bättre och som tar innebandyn på stort allvar. 

Jönköping har också flyttat upp allrounde junioren Hugo Junelind, född 2000 till A-truppen

- Hugo är en egen produkt som genom hårt arbete och bra inställning har utvecklats enormt de senaste åren och vi anser att han nu är redo att ta nästa steg. Hugo är en riktigt lojal lagspelare och han är användbar på många positioner vilket är en stor fördel, har sportchefen Joakim Nordén sagt om Junelind. 

Ledarstaben

Huvudtränaren Jacob Olofsson Adelin har tillsammans med sina assisterande, Christian Lindahl och Joakim Nordén, lämnat sina poster. De två sistnämnda har istället fått andra roller i föreningen där Nordén alltså är sportchef numera. Ny huvudtränare blir Emil Stille, närmast från Solfjäderstaden i Herr1an. Assisterande tränare blir JIK-legendaren Johan Anderson samt Fredrik Ekwall

De har lämnat

Jacob Olofsson Adelin, tränare (klubb oklar)

Christian Lindahl, assisterande tränare (går till klubbens sportgrupp)

Joakim Nordén, assisterande tränare (går till klubbens sportgrupp)

Gustav Jansson, målvakt (klubb oklar)

Olle Hemmingberg, back (Fagerhult Habo)

Otto Weidman, center (Storvreta)

Filip Åkerblom, back (Fagerhult Habo)

Andreas Nordh, forward (klubb oklar)

Emil Nilsen, back (Falun)

Rickard Hessmer, forward (slutar)

Matchrapporter: Simon Hult gjorde två mål när Jönköping vann mot Pixbo Wallenstam Målfest när Thorengruppen besegrade Jönköping i Jönköpings Idrottshus Kalmarsund utklassade Jönköping på hemmaplan Storseger för Sirius hemma mot Jönköping Fem raka segrar för Mullsjö – efter 8-6 mot Jönköping

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten