Nyförvärvskollen
Lukas Eldholm.
Foto: IFF
Superligan

Nyförvärvskollen: Linköping IBK

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem, och dagens lag är Linköping, som nådde kvartsfinalen i våras.

Ola Hyltén

Född: 1994

Position: Forward

Kommer ifrån: Hovslätts IK, Herr1an

Statistik 2020/21: 12 poäng på 5 matcher (8+4) 

Kommentar: Linköping dröjde ett tag med sin första värvning och när den väl presenterades så blev nog många förvånade att det rörde sig om en 27-åring som aldrig spelat högre upp än i Herr1an. Den rightfattade vänsterforwarden har öst in poäng lägre ner i seriesystemen och har spelat i Herr1an de fyra senaste säsongerna. I Hyltén får Linköping alltså en spelare med näsa för både mål och assist som dessutom besitter bra spelförståelse och bra speed under fötterna. Blev utsedd till den fjärde bästa forwarden i Herr1an Östra Götaland 2019/20. Huruvida han hållet för SSL återstår dock att se – den här värvningen får placeras in under chansfacket.

Lukas Eldholm

Född: 1997

Position: Forward/center

Kommer ifrån: Höllvikens IBF, SSL

Statistik 2020/21: 14 poäng på 26 matcher (9+5) 

Kommentar: Allround spelare som gjort två VM med Danmark med 9 poäng på 14 matcher som facit. Eldholms poängfacit i SSL skrämmer nog ingen, även om 22 mål på två säsonger är ett godkänd facit, men Linköping får en smart forward/center som besitter fina ledaregenskaper. Har, precis som Hyltén, gjort det bra i lägre divisioner och röstades fram som årets center i Herr1an Västra Svealand för fyra säsonger sedan. Kan visa sig vara en väldigt nyttig värvning för Linköping.

Samuel Dahlberg Demir

Född: 2003

Position: Forward

Kommer ifrån: IBF Falun Utveckling, Herr1an

Statistik 2020/21: 4 poäng på 4 matcher (2+2) 

Kommentar: Ett oprövat kort på den här nivån. Placerade sig på en 15:e-plats i poängligan när Östergötland gick till final i SDF-SM 2019/20 och har producerat bra med poäng vart han än spelat. En bra värvning för Linköping som får in en rightfattad forward som kommer från närområdet. Valde att gå på gymnasium i Falun men kommer göra sitt sista år i Linköping. En teknisk spelare som är underhållande att titta på – han gillar att utmana och har sina största kvalitéer i spelet med boll.

William Almlöf

Född: 2000

Position: Forward

Kommer ifrån: FBC Kalmarsund, SSL

Statistik 2020/21: 13 poäng på 18 matcher (11+2) 

Kommentar: Skrev på för Kalmarsund för två år sedan efter en riktigt fin säsong i allsvenska AIK. Har haft svårt att slå sig in i toppformationerna men har trots det producerat skapligt med poäng. En värvning som undertecknad tror kan bli en riktig sensation – finns det till och med potential för 30, eller till och med 40 poäng med rätt omgivning? Inte omöjligt, även om mycket så klart ska klaffa i så fall. Innebandymagazinets Henrik Jansson spekulerade i en annan text om Almlöf får spela med Simon Palmén och Martin Karlsson, och det hade ju inte direkt skadat hans chanser att nå upp till mina förväntningar. Sevärd forward som är duktig med bollen, och som kommer lyfta Linköpings offensiv.

Linköping har också plockat upp centern Ludwig Bäckman Forkner från egna leden.

- Ludwig är en talangfull tvåvägscenter från egna leden som nu är redo att ta klivet upp till A-truppen och SSL spel. Det ska bli spännande att följa hans utveckling under säsongen och vi ser Ludde som en viktig spelare i vår långsiktiga satsning, har tränaren David Gillek sagt om 02:an.

Ledarstaben

David Gillek blir kvar som huvudtränare och inleder nu sin första säsong från start i den rollen. Vid sin sida får han tidigare Linköpings-spelaren Martin Hovlund samt Martin Laakso som hade samma roll förra säsongen.

De har lämnat

Oskar Hagberg, forward (AIK)

Dany Känzig, forward (klubb oklar)

Olli Laine, back (TPS)

Viktor Palm, forward (Onyx)

Felix Forslund, forward (Dalen)





TV: ”Mentalt, fysiskt, tekniskt och taktiskt mycket-mycket bättre”

Kalmarsundstränaren Alexander Brinkmann analyserar Faluns SM-finalseger mot Storvreta.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: