#ibsilly
Felix Karlsson , Eric Thompsson, Alfred Sandström och Andreas Lindholm.
Foto: Richard Axell, mullsjoais.se
Superligan

Nyförvärvskollen: Mullsjö AIS

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem och dagens lag är Mullsjö AIS, som till skillnad från de senaste säsongerna legat lite lägre på övergångsmarknaden.

Alfred Sandström

Född: 2002

Position: Forward

Kommer ifrån: RIG Umeå, Herr1an 

Statistik 2020/21: 5 poäng på 6 matcher (5+0) 

Kommentar: U19-landslagsmeriterad högerforward flyttar hem till närområdet efter tre år i Umeå. Jagades av flera SSL-lag men valde klubben han följt sedan barnsben – Sandström har varit en flitig besökare i Nyhemshallen. I Sandström får Mullsjö en kvick spelare som är underhållande att titta på, han kommer producera poäng då han besitter en fin teknik och ett vasst skott. Det är långt ifrån alla RIG:are som gör succé under sitt första SSL-år men Sandström har all potential att kunna överraska många försvarare i ligan. 

Andreas Lindholm

Född: 1991

Position: Forward

Kommer ifrån: FC Helsingborg, SSL 

Statistik 2020/21: 19 poäng på 26 matcher (4+15) 

Kommentar: En oerhört viktig värvning för Mullsjö som förlorat flera offensiva etablerade spelare efter att säsongen tog slut. De övriga värvningarna man gjort på forwardsidan kommer knappast spetsa den delen av truppen men Lindholm är en spelare av hög SSL-klass. Att han dessutom kommer från närområdet gör inte värvningen sämre. Debuterade i högstaligan så sent som 2017/18 efter att ha spelat i lägre divisioner hela karriären, men hade inga problem att acklimatisera sig till SSL. Har gjort över en poäng per match samtliga säsonger förutom den senaste. En given ersättare till Wille Knuthas och påminner lite om nya lagkamraten Kim Ganevik i sin spelstil – det vill säga offensiv briljans kombinerat med ett hårt arbete och hög energi i sitt spel. 

Eric Thompsson

Född: 1995

Position: Back

Kommer ifrån: Hovslätts IK B, Herr4an 

Statistik 2020/21: 1 poäng på 1 match (1+0)

Kommentar: En något oväntad värvning som spenderat större delen av karriären i Herr2an och Herr4an. På elitnivå har han gjort 30 allsvenska matcher med Craftstaden samt sju i SSL med just Mullsjö, 2019/20. Klubben verkar dock tro hårt på backen och sportchef Jesper Axell menar på att han Thompsson inte nått ut sin maxkapacitet ännu. Är inte den back som gör mest poäng men bidrar med ett stabilt spel och är bra i boxplay. Var skadad förra säsongen och ägnade istället den tiden åt att träna Hovslätts JAS-lag. Kommer inte spela mest av Mullsjös backar, men visst finns det potential att Thompssons karriärbana kan bli lite av en saga om han imponerar i år. 

Felix Karlsson

Född: 2000

Position: Forward

Kommer ifrån: Åby IBK, Allsvenskan 

Statistik 2020/21: 27 poäng på 22 matcher (14+13) 

Kommentar: Mullsjö har gjort sig kända de senaste säsongerna för att plocka in både stora och häftiga namn vilket i slutändan har lett till att laget blivit upphaussat inför seriestart. Den här sommaren har man varit mer lågmälda och värvningen av Felix Karlsson är ytterligare ett bevis på det. Har spenderat hela sin karriär i Östergötland, främst i Åby där han också kommer ifrån närmast. Följde upp 45 poäng i Herr1an 2019/20 med att göra 27 stycken i Allsvenskan säsongen som gick. Beskrivs som en ”ambitiös och hårt jobbande forward”, en spelartyp man ofta förknippat med Mullsjö. Har också potential att bidra offensivt men lär få svårt att producera på samma nivå som i Allsvenskan.

Ledarstaben

Johan Kihlbom återvänder till Mullsjö efter två säsonger hos rivalen Fagerhult Habo. Den här gången gör han det som huvudtränare och frågan många ställer sig är nu om han kommer spela samma frejdiga offensiv även med Mullsjö, vars spelartrupp är mer lämpad för det än vad Fagerhults kanske var. Han ersätter därmed Andreas Elf som hoppade in med kort varsel i slutet av säsongen som gick.

De har lämnat

Gustav Johansson, center (Visby)

Jan Zaugg, forward (Köniz)

Joel Dagman, back (Fagerhult Habo)

Andreas Elf, tränare (klubb oklar)

Wille Knuthas, forward (Hovslätt)

Rikard Eriksson, center (Partille)





TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

§§§§

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: