Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Nyförvärvskollen: IBK Dalen

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinet kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dagens lag är Dalens herrar som slutade på en femteplats i tabellen.

August Flod

Född: 2002

Position: Center/forward

Kommer ifrån: RIG Umeå, Herr1an

Statistik 2020/21: 3+3 på 6 matcher i Herr1an, 0+1 på 7 matcher i SSL

Kommentar: En ung talang som sluter cirkeln genom att återvända till sin moderklubb efter tre år på RIG Umeå. Dalen visade direkt att detta är en spelare man vill bygga framtiden på när man gav honom ett treårskontrakt. Har redan fått känna på hetluften i SSL ett par matcher då säsongen i Herr1an var nedlagd. Den unga talangen gjorde inte bort sig och han han till och med göra sin första poäng i Svenska Superligan.   


Michel Wöcke

Född: 1995

Position: Forward

Kommer ifrån: HC Rychenberg(Schweiz)

Statistik 2020/21: 1+0 på fyra matcher med Tullinge, 13+7 på 22 matcher i Rychenberg

Kommentar: Här har Dalen värvat in en trollkarl från Schweiz som har en fäbless för zorrofinter. Den reslige forwarden är nästan två meter lång och kommer från Rychenberg där han snittade nästan ett poäng per match den senaste säsongen. Allsvenska Tullinge lånade in honom när ligan i Schweiz var pausad och på fyra matcher gjorde Wöcke ett mål. Spontant känns det som att denna värvning kan bli en riktig joker eller en helt misslyckad, ingenting där emellan.  

Felix Forslund

Född: 1997

Position: Forward

Kommer ifrån: Linköping IBK, SSL

Statistik 2020/21: 2+0 på 26 matcher och 2+1 i slutspelet på 5 matcher 

Kommentar: En östgöte som flyttade till Västerbotten för att gå på RIG Umeå där han avslutade med att göra 30 poäng i Herr1an, vilket är hans bästa poängskörd i karriären. Efter RIG blev det två säsonger i Allsvenskan med Umeå City med nio poäng på 42 matcher. Därefter flyttade han tillbaka till Östergötland och Linköping där han på tre säsonger gjorde 8 poäng och spelade en hel del med deras Herr1an-lag. Till kommande säsong lämnar han Östergötland ytterligare en gång för Västerbotten och spel i IBK Dalen de tre kommande åren.  


Rasmus Mäkinen

Född: 2002

Position: Forward

Kommer ifrån: Ledberg IBF, Herr1an

Statistik 2020/21: 0+1 på tre matcher i Herr1an och 4+1 på sju matcher i Allsvenskan.

Kommentar: En ung forwardstalang som precis som Forslund kommer från Östergötland. Mäkinen har under hela sin unga karriär utmärkt sig som en målskytt av rang där han kan hitta målchanser vart han än befinner sig på planen. För två säsonger sedan gjorde han 10 mål på 17 matcher i sin Herr1an-debut och när Herr1an stängdes ner ifjol så lånades han ut till Lillån i Allsvenskan där han hittade nätet fyra gånger på sju matcher.

Spelartapp

Christoffer Andersson, forward (Helsingborg)

Sebastian Degeryd, forward (Karlstad)

Linus Holmgren, center (Falun)

Mattias Ljunggren, back (Thorengruppen)

Jonas Landström, forward (klubb oklar)

Fredrik Edholm, forward (Sirius)




TV: Poddpanelen om Hampus Ahrén och landslaget

Jämförelsen med Kim Nilsson: ”Har inget med varandra att göra överhuvudtaget”

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: