Nyförvärvskollen
Isabelle Gerig.
Foto: Swiss Unihockey / Markus Aeschimann
Superligan

Nyförvärvskollen: Endre IF

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinet kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna. Först ut är Endre, trea i SSL säsongen som gick.

Malin Lindgren

Född: 2002

Position: Forward

Kommer ifrån: RIG Umeå, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 6 poäng (4+2) på 6 matcher

Kommentar: Endre har en rik och framgångsrik historia med värvningar från Riksinnebandygymnasiet i Umeå. Nu tappar man en tidigare elev från skolan, Wilma Johansson, men får in en ny i form av Malin Lindgren. Kommer från Telge SIBK som fostrat många SSL-spelare genom åren. Lindgren är en rightfattad forward med vass bössa, som faktiskt har släktingar, däribland sin mamma, från Gotland.

Isabelle Gerig

Född: 1998

Position: Forward

Kommer ifrån: UHC Kloten-Dietlikon Jets, Schweiz

Statistik 2020/21: 40 poäng (25+15), på 20 matcher

Kommentar: En högoktanig värvning som kommer från de schweiziska mästarinnorna. Har en given plats i Schweiz landslag och är likt Lindgren en rightfattad forward. Hon fanns med på Thorengruppens radar men det var Endre som vann dragkampen. Då laget redan tappat tunga namn, ihop med risken att Anna Jakobsson slutar, så får Gerig rankas som inte bara en av de bästa värvningarna i SSL utan även en av de absolut viktigaste.

Ellen Westberg

Född: 2001

Position: Målvakt

Kommer ifrån: Västerås iBS, Allsvenskan

Statistik 2020/21: i.u

Kommentar: Ung målvakt som spenderat större delen av sin karriär i Västmanland, men har också en utflykt i Karlstads division 1-lag på meritlistan. Ersätter Thea Ekholt som lämnat för Kalmarsund, men kommer få det lika tuff som sin företrädare att peta supermålvakten Frida Görtz i målet.

Ledarförändringar

Profilen Bruno Lundberg, som varit expert i Fredrikssons Innebandypodd på Innebandymagazinet, är ny huvudtränare. Han har en lång karriär bakom sig, både som spelare och ledare, och nu hoppas Endre att man äntligen ska få kontinuitet på tränarposten efter stor ruljans de senaste säsongerna. Han kommer närmast från Telge i Allsvenskan och har skrivit på ett treårskontrakt. Vid sin sida får han förre Endre-spelaren Maja Liljeroth.

Spelartapp

Philip Thiding, tränare (klubb oklar)

Rebecca Heed Arvidsson, back (slutar)

Linnea Wallgren, forward (Karlstad)

Wilma Johansson, forward (Västerås Rönnby)

Karen Farnes, forward (Kalmarsund)

Thea Ekholt, målvakt (Kalmarsund)

Elin Gabrielsson, back (slutar)

Corin Rüttiman, center (Piranha Chur)


TV: "Många lag kör på tre femmor för länge"

Faluns Emil Johansson spelade över 40 minuter i SM-finalen. Poddpanelen diskuterar hur hårt man egentligen kan och bör matcha spelare.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: