IK Sirius IBK förlorade mot Skälby

Skälby vann klart borta mot Sirius

Skälby tog en enkel seger mot Sirius borta i IFU Arena i Allsvenskan norra herr. Laget dominerade matchen, som slutade 10-4 (3-2, 5-1, 2-1).

Skälby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Även i andra perioden var det Skälby som var starkast. Laget vann perioden med 1-5 och ställningen efter två perioder var 3-8.

17.54 in i tredje perioden nätade Sirius Erik Ström på pass av Edvin Nilsson och reducerade för Sirius. Men mer än så orkade Sirius inte med.

Skälby ökade ledningen till 4-9 med 49 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Fabian Berg.

Laget punkterade matchen med ett 4-10-mål med sju sekunder kvar att spela återigen genom Axel Veress. 4-10-målet blev matchens sista.

Anton Dahlström gjorde ett mål för Skälby och tre assist, Jonathan Berglund stod för fyra poäng, varav två mål och Fabian Berg gjorde tre mål för.

Med en omgång kvar är Sirius på fjärde plats i tabellen, medan Skälby är på femte plats.

I nästa match möter Sirius IBK Dalen borta och Skälby möter Djurgården hemma. Båda matcherna spelas lördag 16 mars 13.30.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby