Nyförvärvskollen
Johanna Ejdelind.
Foto: Peter Lindblad
SSL

Nyförvärvskollen: Jönköpings IK

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem och dagens lag är SSL-nykomlingarna Djurgården.

Nyförvärvskollen: Endre IF

Nyförvärvskollen: IBK Dalen

Nyförvärvskollen: IBF Falun

Nyförvärvskollen: Djurgårdens IF

Julia Adolfsson

Född: 1999

Position: Forward

Kommer ifrån: Fröjereds IF, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 5 poäng på 5 matcher (3+2) 

Kommentar: Lämnar sin moderklubb för första gången i karriären, detta för att pröva vingarna i SSL. Forwarden kommer från fem raka säsonger i Allsvenskan där hon snittat ca en poäng per match. Assisterande tränare Fredrik Fredin har länge haft ögonen på Adolfsson som är en allround spelare som kan spela på flera positioner. Adolfsson är också bra på att läsa spelet och beskrivs som en ledargestalt av Fredin. Har spelat flera SDF-SM med Västergötland.

Johanna Ejdelind

Född: 1996

Position: Forward

Kommer ifrån: Malmö FBC, SSL

Statistik 2020/21: 2 poäng på 8 matcher (1+1) 

Kommentar: Har under sin karriär representerat inte mindre än fyra Skånelag på seniornivå: IBK Landskrona, Åstorp/Kvidinge IBS, FC Helsingborg och senast Malmö som hon tillhört i två år. Kommer från en skadefylld säsong där det bara blev åtta matcher efter en handledsoperation. Frisk är Ejdelind en värdefull tillgång för alla lag då hon sliter kopiöst, och är dessutom duktig på att hitta målet i sin roll som powerforward. Gjorde 14 poäng på 23 matcher i sin första SSL-säsong och kan blomma ut rejält i år. Innan hon satsade fullt ut på innebandy så spelade hon faktiskt fotboll i Damallsvenskan, med Vittsjö!

Greta Koponen

Född: 2002

Position: Forward

Kommer ifrån: Vimmerby IBK

Statistik 2020/21: Spelade ej 

Kommentar: Likt ovan nämnda Ejdelind så är detta ytterligare en multisport-talang som anslutit till Jönköping. Har nu bestämt sig för att satsa på innebandyn och blir lite av en joker-värvning för sitt nya lag. Enligt sportchef Magnus Ander kommer hon främst bidra med ”med fysik, vinnarinstinkt och ett mycket vasst skott”. En spelare som det ska bli väldigt spännande att följa!

Alma Karlsson

Född: 2003

Position: Back

Kommer ifrån: Hovslätts IK

Statistik 2020/21: 1 (0+1) poäng på 5 matcher i Allsvenskan, 5 poäng (1+4) på 15 matcher i SSL

Kommentar: Back som fanns med i den senaste U19-truppen. Han känna på spel i SSL förra säsongen via dubbellicens och gjorde det såpass bra att hon fick förtroende permanent. En supervärvning för Jönköping även om hon inte är det största namnet, men hon kommer kunna spela en riktigt stor roll i framtiden om hon fortsätter utvecklas i samma takt. I Karlsson får Jönköping en stor back som har en bollbehandling att titta lite extra på.

Ledarförändringar

Tränaren förra säsongen, Johan Ivarsson, har lämnat och hans tidigare assisterande tränare, Daniel Stenmarker, tar klivet upp som huvudansvarig. Vid sin sida får han Fredrik Frendin, närmast från Fagerhult Habos SSL-lag, samt Torbjörn Jansson som arbetat med talanger under en lång tid i olika sammanhang.

Spelartapp

Annie Bokelund, back/center (Växjö)

Ellen Svensson, center (Falun)

Moa Jakobsson, forward (Falun)


TV: ”Kimmo Eskelinen har haft ett otacksamt jobb”

”Bult” sågar nivån i Allsvenskan: ”Ser ut som mig i kroppen - det är faktiskt riktigt dåligt på sina håll”

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: