Sundsvall FBC vann mot IK Sirius IBK

Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius

När Sundsvall FBC och Sirius senast gjorde upp var Sirius klart bättre och vann med hela 9-2. På söndagen tog Sundsvall FBC revansch genom att vinna med 6-5 (3-1, 0-4, 3-0) på hemmaplan i Allsvenskan norra herr.

Melker Grönholm stod för Sundsvall FBC:s avgörande mål 9.36 in i tredje perioden.

Segern var Sundsvall FBC:s fjärde på de senaste fem matcherna, och nionde hemmasegern i rad.

Sundsvall FBC var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

Sirius hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Sundsvall FBC gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 3-5 till ledning med 6-5 inom bara 4.03. Grönholms 6-5-mål kom med 10.24 kvar av matchen.

Sundsvall FBC:s Viktor Hammarstedt hade tre assists.

Det här var Sundsvall FBC:s femte uddamålsseger den här säsongen.

Med tre omgångar kvar är Sundsvall FBC på tredje plats i tabellen, medan Sirius är på fjärde plats.

Söndag 3 mars spelar Sundsvall FBC hemma mot IBK Dalen 16.00 och Sirius mot Djurgården borta 15.00 i Eriksdalshallen.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Skälby vann klart borta mot Sirius Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC