#ibsilly-kollen
Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

Nyförvärvskollen: Djurgården IF IBS

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem och dagens lag är SSL-nykomlingarna Djurgården.

Nyförvärvskollen: Endre IF

Nyförvärvskollen: IBK Dalen

Nyförvärvskollen: IBF Falun

Gustav Sandberg

Född: 1993 

Position: Center

Kommer ifrån: Onyx, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 16+13 på 21 matcher

Kommentar: En riktig spännande värvning som jag tror kommer passa bra in i Djurgårdens lagbygge. 28-åringen testade lyckan i SSL redan för tio år sedan då han gjorde två säsonger i Mullsjö. Men det blev sparsamt med speltid då och på 19 matcher blev det bara ett assist. Sedan dess har han vuxit ut till en allsvenska spelare av rang i Onyx där han varit lagkapten de fyra senaste säsongerna. Kommer till Djurgården med gott självförtroende och känslan är att han kan få sitt genombrott i SSL den här säsongen. Kanske inte blir lika omtyckt av motståndarna som av hemmafansen med tanke på hans spelstil, som Djurgårdens sportchef beskrev som en jäkla bulldozer med teknik och finess.       

Patrik Jeppsson 

Född: 1989 

Position: Back

Kommer ifrån: Rotebro, Herr1an

Statistik 2020/21: 0+2 på 4 matcher

Kommentar: En rutinerad herre som spelat hela karriären i Rotebro och mestadels i Herr1an. Så det känns som att steget upp till SSL som 32-åring kan bli ett tuff steg att ta men enligt sportchef Öhman är detta nya tränaren Roger Östergrens favoritspelare från alla år han tränat Rotebro. Och det är en snabb back med en bra blick för spelet med en fäbless för att spela enkelt. Kanske inte de namnkunniga nyförvärvet man vill se hos en nykomlingen men rutin ska inte underskattas här och det ska bli spännande och se vad Jeppsson har att erbjuda i SSL.

Andreas Rehn 

Född: 1988

Position: Målvakt

Kommer ifrån: Älvsjö AIK IBF, Herr1an

Statistik 2020/21: -

Kommentar: Ytterligare en rutinerad värvning från Herr1an men i Rehns fall så har han spelat tre säsonger i SSL med AIK och han har även varit en kort sejour i Djurgården tidigare. Nu vil han göra en rejäl satsning igen innan han går i pension och detta är en värvning som jag tror hårt på. Rehn kommer definitivt ge sin namne Beckius en match om förstaspaden och redan igår passade han på att göra sitt första ass på ett fin fint utkast till Kareliusson. I det fina utkastet har Djurgården ett lite hemligt vapen och Rehn brukar alltid göra ett par ass varje säsong på det.  

Ledarförändringar

Mikael Öhman slutar både som tränare och sportchef för ett äventyr utomlands i Schweiz. Innebandylegendaren Roger Östergren är ny huvudtränare. 

Spelare/ledare som lämnat

Erik Oweling, back (Astra Sarnen, Schweiz) 


TV: Kalmarsunds damer ska vinna SM-guld inom 5 år

Sportchefen Alexander Brinkmann berättar om Kalmarsunds satsning.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: