IBK Dalen vann mot IK Sirius IBK

IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2

IBK Dalen övertygade när laget vann på hemmaplan mot Sirius i Allsvenskan norra herr med hela 11-2 (3-0, 2-0, 6-2).

– Vi är nöjda med matchen, det kändes stabilt och för oss ett värdigt sätt att stänga grundserien på. Vi tar med oss en rad saker från dagens match som blir nyttiga för oss i kommande kval, tyckte IBK Dalens tränare Linn Lundström, efter matchen.

IBK Dalen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Ketil Kronberg, Fredrik Edholm och Adam Strand. Det var bara början för IBK Dalen. Även i andra perioden var det IBK Dalen som var starkast. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 5-0.

IBK Dalen hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.44 genom Ketil Kronberg, och gick upp till 8-0 innan Sirius kom tillbaka och reducerade till 8-2.

Innan matchen var över hade IBK Dalen gjort hela 11-2.

IBK Dalens Alexander Hedlund stod för ett mål och fyra assists och Fredrik Edholm gjorde ett mål och tre målgivande passningar.

Resultaten i sista omgången betyder att IBK Dalen slutar på första plats i tabellen, och Sirius på fjärde plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Skälby vann klart borta mot Sirius Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius