Sök
Nyförvärvskollen
Oscar Johansson.
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

Nyförvärvskollen: FC Helsingborg

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem och dagens lag är FC Helsingborg, som lyckats värva flera stora stjärnor.

Oscar Johansson

Född: 2002

Position: Back

Kommer ifrån: FBC Lerum, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 27 poäng på 21 matcher (7+20) 

Kommentar: Ett hett eftertraktat namn som Helsingborg till slut lyckades landa. Beskrivs som en av landets mest lovande backar och har goda möjligheter att finnas med i Årets Rookie-diskussionerna om utvecklingen fortsätter i samma takt. Utsågs också till bästa backen i Allsvenskan Södra. Största styrkorna sitter i spelet med boll, men Johansson är även stark i närkampsspelet. Helsingborg har saknat en toppback av högsta SSL-klass och Johansson är en bit därifrån, men kan mycket väl vara en ledande spelare inom ett par säsonger. Helsingborg har en tydlig värvningsstrategi med spelare som har koppling till antingen Skåne eller till klubben – ska man värva in någon utifrån så bör det vara något alldeles extra, och det är Johansson. Kommer, trots sin ålder och orutin, ha höga förväntningar på sig. 

Christoffer Andersson

Född: 1996

Position: Forward

Kommer ifrån: IBK Dalen, SSL

Statistik 2020/21: 57 poäng på 25 matcher (26+31) 

Kommentar: Spelare som slutar topp fem i poängligan och som därefter byter klubb brukar hamna i lag som Storvreta och Falun, men Andersson valde istället att flytta hem till Skåne för spel i distriktets bästa lag. Det säger lite om den attraktionskraft som Helsingborg lyckats skapa. Det är svårt att toppa en sån här värvning för klubben: En etablerad forward från närområdet, i rätt ålder, som dessutom tillhör A-landslaget och som spottar in poäng. Är lika bra på att göra mål som att servera sina lagkamrater. Även om Dalen gjorde flest mål av alla förra säsongen så kommer Andersson ha bättre medspelare bredvid sig i den blåsvarta tröjan, och det här kan bli säsongen som han går från stjärna till världsstjärna.

Linus Bergström

Född: 1996

Position: Center/forward

Kommer ifrån: Höllviken IBF, SSL

Statistik 2020/21: 40 poäng på 26 matcher (16+24) 

Kommentar: En värvning som gått lite under radarn då den inte smäller lika högt som många av Helsingborgs andra förstärkningar, men Bergström ska inte underskattas. 40 poäng i ett bottenlag är imponerande siffror och nu kommer han till en betydligt bättre omgivning. Är bara 23 år vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och han är ett stort genombrott bort ifrån att vara med i landslagsdiskussionerna. Beskrivs som en av "Skånes mest talangfulla spelare” av tränare Niklas Pålsson och är en spelare med högt innebandy-IQ som passar bra in i Helsingborgs lagbygge.

Daniel Johnsson

Född: 1987

Position: Forward

Kommer ifrån: Grasshopper Club Zürich, schweiziska högstaligan NLA

Statistik 2020/21: 12 poäng på 15 matcher (3+12) 

Kommentar: Christoffer Andersson får ursäkta – Helsingborgs största nyförvärv heter Daniel Johnsson. Senast han spelade i svensk innebandy blev det 51 mål i SSL i Helsingborgs tröja, och även om poängproduktionen i Schweiz kanske inte varit på den förväntade (höga) nivån så är forwarden fortfarande en spelare av mycket hög klass. Är Superligans 20:e bästa poängmakare genom tiderna. Nu har jag överröst nyförvärven med superlativ, men det finns goda skäl till det och Johnsson är inget undantag. Beskrev honom som det största nyförvärvet i början , men titeln som det bästa går dock till Andersson, för det finns ett mikroskopiskt frågetecken kring vilken nivå Johnsson håller efter många år utomlands.

Oliver Bellman

Född: 2001

Position: Back

Kommer ifrån: Åstorp/Kvidinge, Allsvenskan

Statistik 2020/21: 10 poäng på 21 matcher (4+6) 

Kommentar: Helsingborg andra unga backvärvning från Allsvenskan. Kommer inte med samma bagage av förväntningar som Johansson, men är likväl ett av Skånes största framtidsnamn på positionen. Representerade klubben i ungdomsåren och kommer nu från två raka säsonger i Allsvenskan där han fått värdefull speltid och förtroende. Precis som Oscar Johansson så är Bellman en back som har fina kvalitéer i spelet med boll, men som inte nått upp i samma nivåer poängmässigt hittills under karriären. Har dock goda möjligheter till att få bra med speltid.

Rasmus Stoltz

Född: 1999

Position: Back/center/forward

Kommer ifrån: Munka-Ljungby, Division 1

Statistik 2020/21: Spelade inget, men gjorde 24 poäng på 20 matcher (12+12) i division 1 2019/20 med Munka-Ljungby

Kommentar: Lämnade moderklubben Helsingborg inför förra säsongen, då han skrev på permanent för Munka-Ljungby. Det blev dock inga matcher alls 2020/21 så Stoltz gränsar till att hamna i kategorin ”oprövade kort”. Det som gör att han han inte faller in i den gruppen är att han varit i föreningen under många, många år där han också tillhörde den framgångsrika 99-kullen. Är en extremt allround spelare som inte kommer ta plats i toppformationerna om han ska spela center/forward, men som kommer vara nyttig att ha i truppen. Lite av en tränardröm om man kombinerar mångsidigheten med hans fysik och spelintelligens. 


TV: ”Mentalt, fysiskt, tekniskt och taktiskt mycket-mycket bättre”

Kalmarsundstränaren Alexander Brinkmann analyserar Faluns SM-finalseger mot Storvreta.

Matchrapporter: Kalmarsund vann mot Helsingborg på hemmaplan Dalen vann trots uppryckning av Helsingborg Tuff match slutade med seger för Helsingborg mot Växjö Utklassning när Falun besegrade Helsingborg i Guide Arena Falun säkrade segern mot Helsingborg

Du kanske även vill läsa:
Nyförvärvskollen: Endre IF
Nyförvärvskollen: Endre IF
Nyförvärvskollen: IBK Dalen
Nyförvärvskollen: IBK Dalen
Nyförvärvskollen: IBF Falun
Nyförvärvskollen: IBF Falun
Nyförvärvskollen: Djurgården IF IBS
Nyförvärvskollen: Djurgården IF IBS
Nyförvärvskollen: Jönköpings IK
Nyförvärvskollen: Jönköpings IK
Nyförvärvskollen: IBF Falun
Nyförvärvskollen: IBF Falun
Nyförvärvskollen: IBK Lund Elit
Nyförvärvskollen: IBK Lund Elit
Nyförvärvskollen: Hagunda IF
Nyförvärvskollen: Hagunda IF
Nyförvärvskollen: KAIS Mora
Nyförvärvskollen: KAIS Mora
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten