#ibsilly
Timon Stäubli.
Foto: Swiss Unihockey
Superligan

Nyförvärvskollen: Hagunda IF

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem och dagens lag är en av två nykomlingar i SSL herr, Hagunda IF.

Tidigare artiklar i serien:

Ej uppdaterade efter publiceringsdatum

Nyförvärvskollen: Endre IF

Nyförvärvskollen: IBK Dalen

Nyförvärvskollen: IBF Falun 

Nyförvärvskollen: Djurgårdens IF

Nyförvärvskollen: Jönköpings IK

Nyförvärvskollen: IBF Falun

Nyförvärvskollen: IBK Lund Elit

Carl Svedare

Född: 1994

Position: Back/forward

Kommer ifrån: Björklinge BK, Herr1an

Statistik 2020/21: 1 poäng på 4 matcher (0+1) 

Kommentar: Presenterades för bara några timmar sedan. Svedare är en multifunktionell spelare som i princip bara behövde en enda träning på sig för att imponera på Hagundas ledning. Kan spela både back och forward. Gjorde 11 matcher med Sirius i Allsvenskan 2012/13, men utöver det har han spenderat en stor majoritet av sin karriär med Björklinge i division 1 och 2. Representerade också Uppland i SDF-SM 2012, då för 17-åringar, och utsågs till den femte bästa backen i Herr1an Mellersta 2019/20.

Carl Svedare.

Carl Svedare. Foto: Jakob Arvidsson


Timon Stäubli

Född: 1997

Position: Forward

Kommer ifrån: UHC Uster, schweiziska högstaligan NLA

Statistik 2020/21: 23 poäng på 16 matcher (10+13) 

Kommentar: Spännande nyförvärv som kan bli en riktig hit för Hagunda. Fick ett poängmässigt genombrott den här säsongen när han 1,4 poäng per match, vilket är ett fint facit i en liga som NLA. Stäubli är en underhållande spelare att titta på som besitter bra klubbteknik, som dessutom har en näsa för målet. Besitter en bra fysik och har ledaregenskaper Kvalitén på Stäubli överlag är dock ett frågetecken, vi har sett schweiziska landslagsspelare komma hit och floppa förr och Stäubli har inte gjort en A-landskamp ännu. Har en kandidatexamen i juridik och var lagkamrat med Joel Kanebjörk i Schweiz.

Joakim Turunen

Född: 1990

Position: Forward

Kommer ifrån: Köpings IS, Herr2an

Statistik 2020/21: 11 poäng på 4 matcher (6+5) 

Kommentar: Blev Hagundas första nyförvärv efter SSL-avancemanget. Likt Stäubli är detta en spelare vars SSL-status är högst osäker då han är lite av ett oprövat kort på den här nivån. Har inte spelat i högstaligan sedan 2013/14 och senaste fulla säsongen i Allsvenskan var 2015/16 - sedan dess har Turunen hållit till i Herr1an främst, där han öst in mål och assist. Är bekant med Hagunda sedan tidigare då han gjorde en kort sejour i klubben för fyra säsonger sedan, och var med och tränade med laget i januari. Forward med sina största styrkor i det offensiva spelet – kan stundtals vara riktigt underhållande att titta på!

Ledarstabsförändringar

Inga förändringar har kommunicerats ut.

De har lämnat

Eric Kjellerstedt, back (Uppsala Teknologer)

Kalle Lundgren, målvakt (Pixbo Wallenstam)

Kristian Adolfsson, back (slutar)

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: