Djurgårdens IF IBS vann mot IK Sirius IBK
Montage
Matchrapport

Djurgården segrare hemma mot Sirius

ANNONS

Djurgården vann mötet i Allsvenskan norra herr på hemmaplan mot Sirius, med 5-2 (2-1, 2-0, 1-1).

– Vi gör en mycket bra match och skönt att studsa tillbaka efter förra matchens mindre bra insats Vi sätter försvarsspelet nästan till 100% och har en fantastisk målvakt i Viklund idag, kommenterade Djurgårdens tränare Rickard Gustafsson.

Första perioden var jämn. Sirius inledde bäst och tog ledningen genom Michael Jansson efter 4.24, men Djurgården kvitterade genom Jens Ohlin. Och Djurgården hann också ta ledningen, genom Max Ernstsson. Djurgården startade andra perioden bäst och gick från 2-1 till 4-1 genom mål av David Johansson och Lukas Granath. Efter 6.20 i tredje perioden ökade Djurgården på till 5-1 genom Sebastian Andersson.

Kasper Broby reducerade förvisso, men närmare än 5-2 kom inte Sirius. Djurgården tog därmed en säker seger.

Med två omgångar kvar är Djurgården på sjätte plats i tabellen, medan Sirius är på fjärde plats.

Djurgården tar sig an Sundsvall FBC i nästa match hemma söndag 10 mars 14.00. Sirius möter Skälby hemma fredag 8 mars 19.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius

Den här artikeln handlar om: