Sök
SPONSRAT INNEHÅLL

Växjö startar ny cup för DJ18/HJ18 och F16/P16

I början på september anordnar Växjö Vipers en ny juniorturnering som är en perfekt uppladdning inför kommande Innebandyfest.

Växjö Vipers har lång erfarenhet av att arrangera stora arrangemang likt Innebandyfesten och U19-VM samt många egna cuper och läger. Föreningens JAS-lag på killsidan har varit väldigt framgångsrika och varit iväg på många cuper de senaste åren men känt att det saknats någon riktigt bra cup för sin målgrupp.

Att lansera en egen cup för HJ18 och DJ18 samt P16 och F16 är något som funnits i Växjös tankeverksamhet under flera års tid och som nu blivit verklighet. Den 3-5 september kommer Quality Hotel Cup se dagens ljus för första gången. En cup som är 100% jämställd och som vänder sig till just HJ18, DJ18, P16 och F16.

- Vi har haft den här tanken under fler år att vi vill arrangera en JAS-cup. Vi har flera andra turneringar som vi arrangerar också så vi vill få till den här så att vi har ett alternativ för alla åldersgrupper. Jag tränar själv ett juniorlag på killsidan och vi har åkt runt i landet på massor olika turneringar och jag har plockat med mig godbitarna från alla dem in i tankearbetet kring lanseringen av Quality Hotel Cup, säger cupansvarige Edvard Wiberg.

Förutom att förutsättningarna skall vara helt jämlika för de fyra olika klasserna sätter man även stolthet i att allt runt omkring cupen ska präglas av god kvalité och ett mervärde. För att kunna leverera högsta kvalité på allt har man satt ett deltagartak på 8 platser till varje klass till att börja med.

- Vi ville sätta ett realistiskt mål eftersom detta är första året som vi gör detta och vi vet att det finns andra försäsongscuper också. Så vi siktar på att få in åtta lag till varje klass i år för att sedan utöka det till nästa. Lagen kan förvänta sig bra kvalité på allt från det att de kommer till turneringen till dess att de lämnar. Vi kommer ha en väldigt bra service på plats för att bjuda på ett mervärde runt hela cupen. Men vi är redo att utöka antalet lag redan i år om vi märker att det blir ett hårt tryck på platserna.

Växjö som förening har en helt jämlik juniorsatsning för både killar och tjejer och det är något som man vill ska avspeglas i cupen också.

- Vi har åkt runt på massor av cuper själva och märkt att det ser lite olika ut där. Vissa har bara killturnering och andra bara en cup för tjejer. Men vi ville återspegla den verksamheten som vi står för i vår förening i vår cup. Vi har en helt jämlik juniorsatsning som ser precis likadan ut på både kill- och tjejsidan. Så för oss är det självklart att turneringen ska vara helt jämlik också och det har vi fullt fokus på.

Jämlikhet, mervärde och god kvalité är tre nyckelord som cupansvarige ofta återkommer till och det är något som de anmälda lagen kan förvänta sig under cupens gång.

- Vi hoppas på att attrahera föreningar med killar och tjejer i juniorålder samt P16 och F16 som gillar vår satsning på en jämlik cup. Vi håller också nere antalet lag för att vi vill ha väldigt god kvalité på allt vi gör, allt från boendet, maten och faciliteter till domarna, sändningarna och matcherna. Vi vet att alla bitar är viktiga för att skapa ett mervärde på turneringen.

- På tal om mervärde så vill vi att det här ska vara en cup som är perfekt för en förening som har både kill- och tjejlag så att de kan åka tillsammans och stärka sin föreningskänsla. Vi hoppas även på att locka lag utifrån så att det inte bara blir en lokal angelägenhet. Växjö är en fantastisk idrottsstad och det vill vi visa upp med den här cupen. Det ingår bland annat en fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Växjö DFF och Örebro KFF i anmälningsavgiften.

På grund av Coronapandemin har cupverksamheten i Sverige gått på sparlåga det senaste året och det finns fortfarande en del oro ute i föreningarna nu när turneringarna öppnar upp igen. Men Wiberg är övertygad om att Quality Hotel Cup kan genomföras smittsäkert och Växjö Vipers har positiv erfarenhet av smittsäkra arrangemang.  

- Vi följer utvecklingen och restriktionerna som gäller väldigt noggrant. Vi har bra erfarenhet av att arrangera cuper redan med hårda restriktioner då vi genomförde ett sommarläger förra året samt en cup i höstas. Trots de hårda restriktionerna då så lyckades vi genomföra båda två arrangemangen i en smittsäker miljö och det blev två väldigt uppskattade arrangemang. Så vi har bra erfarenhet av att jobba med restriktioner. Exakt hur det ser ut med coronaläget i början av september vet vi inte just nu men vi kommer anpassa oss efter det som gäller då.

Skulle det bli så att arrangemanget inte kan genomföras så är det full återbetalning som gäller.

- Det är självklart att det är full återbetalning som gäller om det inte skulle gå att genomföra cupen. Men inget tyder på att det inte skulle gå att genomföra den i dagsläget och som sagt var, vi är beredda på att anpassa oss med kort varsel.

Publiken har varit en saknad ingrediens i de flesta idrottsarrangemang under året men sommarens lättade restriktioner har gjort det möjligt att börja ta in publik igen och förhoppningarna är att Quality Hotel Cup kommer att gå att följa på plats.

- Vi hoppas på att kunna ta in publik för det är både viktigt för oss och lagen som är med och deltar. Samma tänk gäller i publikfrågan som i övriga turneringen, att vi kommer göra det så smittsäkert som möjligt. Vi kommer förhålla oss till de restriktioner som kommer finnas i september. Vi spelar i arenor där det finns gott om utrymme så att vi kan ta in en hel del publik men samtidigt hålla det säkert.

Oavsett om det blir publik eller inte på plats så kommer varje match att livesändas via Solidsport och varje deltagande lag får en video att ta med hem från varje match.

- Det handlar framförallt om att ge ett mervärde till de lagen som kommer utifrån. Det är inte säkert att deras anhöriga och kompisar kan följa med att titta och då erbjuder vi dem att se cupen hemifrån. Sedan är det en försäsongscup där lagen tränar på en hel del saker och då kan vi erbjuda lagen att få med sig de inspelade matcherna hem så kan de titta på dem tillsammans efteråt.

En inte allt för vågad gissning med tanke på turneringens namn är att man kan boka boende till ett bra pris genom turneringen eller?

- Ja det går att lösa till ett bra pris via oss tillsammans med vår partner Quality Hotel Royal Corner men det är även fritt fram att lösa eget boende så klart. Det finns i år tyvärr ingen möjlighet till övernattning i skolsal.  

Cupansvarige Edvard Wiberg avslutar med att önska alla en riktig glad sommar och han hoppas på att få se massor av spelsugna lag till hösten i Växjö.

- Vi har arrangerat Innebandyfesten två gånger och även U19-VM så vi har en lång erfarenhet av att arrangera cuper. Vi hoppas att den här cupen ska bli lika omtyckt och uppskattat som de övriga turneringarna som vi har i vår cupverksamhet. Vilket jag är övertygad om att den kommer att bli.  

Fakta om Quality Hotel Cup

Arrangeras: 3-5 september 2021

Spelplats: Växjö, Fortnox Arena plus andra fina hallar

Klasser: HJ18, DJ18, P16 och F16

Hemsida: https://www.cupmate.nu/cup/vaxjo-ibk-utveckling-quality-hotel-cup

 


Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten