Per Wiklund.
JAS-bloggen

Favoriten pallade trycket: "Pixbo som förening är underbar"

ANNONS

Under helgen så kunde Pixbo säkra säsongens andra guld, ett ganska väntat guld sett till förhandstipset där den stora frågan egentligen var vilken trupp man skulle ha att tillgå i slutändan.

Joel Edwards var en av de nya spelarna som inför säsongen valde att byta Mölndal mot Pixbo, vilket såklart var en helt annan miljö med ett helt annat slutmål och en annan process dit. - Som sagt kom jag in i laget som ny denna säsongen. Direkt blev man bemött av ett gäng härliga grabbar som alla gillar och spela innebandy på fritiden. Vi satte stämpeln direkt att vi skulle vinna ”mer än guld” och utifrån det tog vi oss genom säsongen.  Tillsammans har vi jobbat riktigt hårt men även haft jäkligt kul tillsammans under säsongens gång. All cred till våra tränare som lyckats sätta ett sånt ”seriöst mål” men även låtit oss ha såpass roligt på vägen, säger han till bloggen.


I helgen när allting skulle avgöras, så skulle Pixbo spela i en grupp tillsammans med Team Thorengruppen, Hammarby och Offensiv Lidingö. - En tuff grupp, TTG som slagit ut RIG i kvalmatchen och 2 bra Stockholms lag. Vi visste att det skulle behövas hårt jobb och slit för att lyckas ta poäng från respektive match. I slutändan går vi obesegrade i gruppen och med den spetsen och slitet vi hade tog vi med oss en god känsla inför slutspelet.

Man inledde med att möta Hammarby, som man tillslut kunde slå med 3-1 där man utnyttjade ett powerplay i period två bland annat. - Fartfylld match, det händer mycket och båda lagen känner på varandra lite till en början. Hammarby har ett bra anfall men vårt försvar är tillräckligt stabilt och på så sätt vinner vi matchen komfortabelt.

Än tuffare blev det i andra matchen mot TTG. Även om man hade tvåmålsledningar flera gånger om så blev det spännande mot slutet där man tillslut vann med 4-5. - Riktigt nöjd, TTG är bra och det blir tight ända tills slutet. Vi lyckas dra det längsta strået med hjälp utav individuella prestationer och hårt jobb i defensiven.

I sista matchen kunde man slå Lidingö med uddamålet igen och därmed slutföra gruppen som segrare med full pott. - Bra genomfört gruppspel, vi gör det som behövs för att plocka 3 poäng från respektive match och tar med oss en god känsla inför slutspelet.

Därefter väntade kvartsfinal och helgen största snackis var i slutändan om trion Kalentun, Lindberg och Schill skulle ansluta efter att SSL-laget avancerat till final. Svaret blev - ja. Trion fanns på plats i Uppsala och anslöt till laget inför kvarten. - Precis! Såklart är de som kliver in alla otroligt bra innebandyspelare. Detta ger laget såklart en boost och respektive spelare besitter sådana spetskvaliteter som många andra spelare inte har. Vi hade en god känsla redan innan slutspelet men med deras intåg kände vi oss ännu mer säkrare att ta hem guldet!

Dock skulle det bli oväntat tufft i kvartsfinalen. Ett Hagfors/Edebäck spelade man-man och slet förtjänstfullt och kunde gång på gång ta sig in i matchen och tillslut ge Pixbo en rejäl fight som vann med två mål. Vad fällde då avgörandet? - Spetskvalitet, men främst att vi som ett lag jobbar och sliter tillsammans.

Även i semifinalen skulle man möta ett lag som spelade man-man, nämligen Fagerhult. Även här fick man till en början slita, men tillslut så kunde man rycka något och i slutändan vinna ganska bekvämt. - Som sagt möter vi Fagerhult som också spelar man-man precis som Hagfors. Matchen från Hagfors gav oss en känsla för vad som behövs göra för att spela mot en man-man. Detta gjorde att vi effektivt kunde skjuta in några bollar och komfortabelt äga matchen från start till slut.


Finalen blev en repris på den tighta gruppspelsmatchen då man skulle möta Thorengruppen igen. - Vi visste vad som behövdes göra för att vinna. Vi hade vunnit mot dem i gruppen vilket gav en bra känsla inför finalen och vi som lag hade full tro på att guldet var vårt.

Första perioden slutade 1-1, men Pixbos oerhört psykologiska 4-1 mål i slutet av andra var viktigt. - Vi börjar lite knackigt, vi känner att vi har mer att ge och successivt tar över matchen desto längre tiden går.

Edwards är en av flera som är födda 2005 i truppen och som därmed kunde ta ett guld i sin sista turnering som junior då Pixbo vann bekvämt tillslut. - Otrolig känsla, för oss sista årsjuniorer var det sista gången vi spelar JAS och när slutsignalen gick så  var jag själv helt tom i kroppen. Finns inga ord som beskriver den glädje man har.

Vad vill du lyfta fram som framgångsfaktor?

-En otrolig ledarstab och att vi som lag jobbat otrolig hårt, men främst som ofta glöms bort är att vi som lag hade jäkligt kul tillsammans. Pixbo som förening är underbar och är otroligt bra på att motivera en som spelare att jobba hårt varenda träning/match.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: