ssl-kvalet
Artikelfoto: Roland Osbeck
#ibsilly

Stjärnan kan sluta – som 25-åring: "Någon gång är det slut"

ANNONS

Frida Swahn efter uttåget i kvalet: "Detta kan absolut ha varit min sista match"

Forwarden Frida Swahn sågs i unga år som ett stort framtidslöfte i svensk innebandy, faktum är att hon blev utsedd till Sveriges största talang två år i följd av Innebandymagazinet. Hon debuterade sedan i SSL vid tidig ålder säsongen 2014/15 och spelade kvar i serien fram till ifjol, då lämnade hon för allsvenska Skoghall. Det blev totalt 195 poäng i Superligan under den tidsperioden för Swahn.

Swahn gjorde den här säsongen 29 poäng på 17 seriematcher för Skoghall, ett lag som tog sig hela vägen till kvalfinal mot Telge. Där blev det igår förlust i den tredje och avgörande matchen, något som innebär att värmländskorna alltså spelar kvar i allsvenskan framöver.

Beskedet: "Detta kan absolut ha varit min sista match"

Nu är framtiden också oviss för 25-åriga Frida Swahn.

– Jag har spelat innebandy hela mitt liv. Någon gång är det slut och vi får se om det är nu. Detta kan absolut ha varit min sista match, sa Swahn till VF med tårar i ögonen efter kvaluttåget.

Hon fortsatte:

– Man har fortfarande ett heltidsjobb utanför och jag har precis pluggat färdigt dessutom. Jag har varit inställd på att detta eventuellt ska vara sista matchen. Någon gång måste man bestämma sig och det har lutat mot detta i ett år nu.

Swahn berättar att tankegångarna varit de samma även om de avancerat till SSL.

– Jag kom till Skoghall för att vinna lite matcher och för att stå här och ha den här guldhatten på mig. Nu blev det inte så. Sen är det också svårt att lämna idrotten bara sådär. Jag är fortfarande ung och det finns många år kvar i kroppen. Jag ska ta sommaren för att bearbeta, så kommer ett beslut i höst.

Du kan se höjdpunkterna från gårdagens avgörande kvalfinal i spelaren ovan.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5

Den här artikeln handlar om: