SM-final - 2 dagar kvar
Foto: Per Wiklund
SM-final

Möjligheten till en magisk trippel - "Det hade varit helt sjukt"

ANNONS

Inför SM-finalen på lördag drabbas Thorengruppen och Pixbo samman på Friends Arena i Solna. Thorengruppen har chansen för en magisk trippel

Thorengruppens säsong på damsidan kan beskrivas som magisk. Obesegrade genom hela grundspelet utan poängtapp, guld i Champions Cup och guld i Svenska Cupen. Centern Maja Viström berättar om lagets säsong hittills. 

– Ja den är ju hur bra som helst. Vi gick ju obesegrade genom hela grundserien och tappade inte en enda poäng. I slutspelet handlar det om att vinna matcher och vunnit alla utom en och det gjorde vi på övertid mot Täby. De ska ha all credd för det. De ställde oss många frågor, vilket jag också tyckte Kalmarsund gjorde. Jag tycker att våran prestation är bra, det handlar om att vinna matcher i slutspelet, även om det alltid finns detaljer att slipa på så att vi kan vara ännu bättre och vara så bra som möjligt när det väl gäller, säger Maja Viström till Innebandymagazinet. 

Är det här den bästa upplagan av Thorengruppen hittills?

– Ja det kan det mycket väl vara. Det är lite svårt att mäta mot sig själva över tid. Men vi har lyckats med något väldigt ovanligt. Att liksom ta alla poäng av möjliga och det säger ju absolut någonting om vilket lag som vi har på pappret även på planen. 

På lördag har Thorengruppen chansen att även ta hem SM-guldet, för fjärde året i rad. Motståndet blir återigen PIxbo, som själva spelar sin femte SM-final. En seger för Thorengruppen i SM-finalen gör att laget får till en magisk trippel med guldmedalj i samtliga stora klubblagsturneringar. Viström förklarar hur det känns att ha möjlighet att kunna uppnå en magisk trippel. 

– Det hade varit helt sjukt. Det hade varit hur häftigt som helst och det är något som vi alla i laget siktar mot och något som jag tänker att många drömmer om. Det hade varit sjukt att få vinna varenda titel som det spelas om under en säsong och det hade varit väldigt häftigt. Det är också häftigt att det är SM-finalen, som kanske är den matchen som har mest tyngd och som är den absolut sista matchen för säsongen. Jag menar inte att förminska Champions Cup eller Svenska Cupen, men det känns som att SM-guldet väger tyngst, vilket det ska göra, eftersom det är något som lagen jobbar för under en hel säsong. Så det är häftigt att det är just den matchen som får avsluta säsongen och det skulle vara otroligt mäktigt att få vinna SM-guldet.

Finalen spelas i Stockholm. Tidigare har SM-finalerna spelats i Johanneshov på Avicii Arena, även kallad för Globen. Men i år ska finalen spelas på Friends Arena i Solna. En helt ny upplevelse för Viström och kompani. Såhär beskriver hon inför SM-finalen på Friends Arena. 

 – Jag tycker att det är jättekul att det ryms mer publik och att prisspannet för biljetter kan vara betydligt större. Man kan komma och se innebandymatchen för någon hundring, vilket jag tycker är jättebra. Jag tycker att det ska vara tillgängligt liksom. Jag kan förstå att det kan vara svårt att få det tillgängligt i Globen när det blir begränsat antal biljetter. Jag är glad över att det kommer att vara mer tillgängligt och jättekul att fler kommer att kunna kolla och kul för sporten att fler kan komma och kolla helt enkelt. 


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: