Foto: Marcus Vilson
#ibsilly

SSL-spelare klar för topplag i allsvenskan

ANNONS

Seriesegrarna i södra allsvenskan har gjort ett meriterat nyförvärv från SSL.

Hovslätt chockade nog många innebandyexperter när de vann södra allsvenskan den nyss avslutade säsongen. Men sedan tog säsongen slut redan i den första kvalrundan till SSL. Nu förstärker laget sin trupp till kommande säsong och det är en spelare med fyra säsongers SSL-erfarenhet som ansluter.  Hovslätt skriver följande i ett pressmeddelande.

Hovslätts IK Herr kan med glädje hälsa SSL-meriterade Oliver Lindén varmt välkommen till föreningen. Oliver Lindén väljer nu att fortsätta karriären i Hovslätts IK och idag kan Hovslätts IK Herr meddela att parterna enats om ett avtal. Med 112 matcher och fyra säsonger i SSL kommer Oliver att bli en viktig värvning i Hovslätt.

Oliver har Nybro IBK som moderklubb och anslöt till Jönköpings IK säsongen 2020/2021, med vilka de senare han spelade i Svenska Superligan. Inför säsongen 2024/2025 har Oliver valt att fortsätta karriären i Hovslätts IK Herr. Vilket vi är mycket glada över. Så här säger han själv om sitt beslut;

Innan jag tog beslutet att skriva på för Hovslätt Herr, funderade jag mycket på lagets ambitioner, spelstil och tränarstabens vision för framtiden. Jag valde Hovslätt på grund av deras tydliga målsättning och möjligheten att vara en del av en spännande utvecklingsresa för klubben. Från mina fyra säsonger i SSL med Jönköpings IK tar jag med mig erfarenhet, ledarskap och en stark arbetsmoral, som jag tror kommer att vara värdefullt för Hovslätt. Jag tror att jag kommer att kunna bidra med min rutin, ledarskap på och utanför planen samt mitt fysiska spelsätt. Jag förväntar mig en spännande och utmanande säsong där vi kommer att kämpa för att nå våra mål och utveckla oss som lag och individer. Jag ser fram emot att vara en del av lagets resa mot framgång, att utmana mig själv och mina lagkamrater samt att skapa minnen och upplevelser tillsammans på och utanför planen.

Även tränare Max Gustafsson är glad att Oliver Lindén nu valt att ansluta till laget; Oliver är en spelartyp som vi verkligen kan addera in i lagbygget på ett positivt sett. Skicklig med bollen, fysisk och ett starkt duellspel som ska bli spännande att jobba vidare kring och applicera vårt spelsätt på. En härlig personlighet med varmhet som kommer passa väl in i vår grupp.

Foto: Johan Nygårdh


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum

Den här artikeln handlar om: