Foto: AC.Kårhag
#ibsilly

Allsvenskt lag förstärker med SSL-spelare

ANNONS

Växjö värvar in offensiv spelare med SSL-rutin till kommande säsong.

Växjö hade allt i egna händer men en förlust i sista matchen mot Lindome gjorde så att Växjö missade SSL-kvalet med minst möjliga marginal, och istället fick Växjö se på när Lindome fira kvalplatsen i Fortnox Arena. 

Till kommande säsong så har Växjö redan börjat att förstärka laget. Första nyförvärvet hämtades från norra allsvenskan där man värvat in Gamla Stans tredje bästa poängplockare Lina Eriksson. Växjö gjorde näst mest mål av alla lag i södra allsvenskan men även nyförvärv #2 är ett offensivt tillskott.

 

Det är Amanda Berg som lämnar moderklubben IBK Lund för att söka lyckan i Växjö. Berg har varit med på Lunds hela resa från allsvenskan till SSL och det historiska första slutspelet denna säsong. Totalt har Berg spelat 84 SSL-matcher och tre slutspelsmatcher med Lund och på dem har hon gjort 20 poäng fördelat på tolv mål och åtta assist.   

– Vi får in en spelare med otroligt hög kapacitet, som arbetar hårt över hela banan och som i rätt omgivning kan producera en hel del poäng. Hon passar perfekt in i vårt lagbygge och i det spelet som vi vill spela, säger Henric Olofsson från Växjös sportgrupp i ett pressmeddelande. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

 

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen

Den här artikeln handlar om: