Foto: Tomas Brandt Wangel
SM-final

Guldhjälten tycker till om helgens SM-final

ANNONS

Thorengruppen-legendaren med 4 SM-guld minns tillbaka på karriären och siar om hur helgens final kommer att sluta.

Det är tre dagar kvar till årets höjdpunkt där de 42:a mästarna på damsidan ska koras. En som redan vet hur det är att besegra Pixbo och vinna ett SM-guld är Emelie Fällman. 29-åringen vann fyra SM-guld under karriären, två med IKSU och två med Thorengruppen innan hon lade upp hjälmen på hyllan 2022. 

Visste du redan i Globen att det var din sista match du spelade?

– Nej, jag hade inte tagit något beslut då, säger Fällman till Innebandymagazinet och minns tillbaka på guldet som hon kommer ihåg bäst:

– Det är nog senast, alltså det sista guldet som jag tog. Det var en riktigt mäktig känslan att få spela en final i Globen. Det är en av de häftigaste saker jag fått göra.

Trots att Fällman vunnit tre guld innan så är det sista lite extra speciellt. De två första satt hon på bänken i Globen. Det tredje guldet stod hon i mål på men det spelades inför tomma läktare i Gavlehov på grund av pandemin. Innan hon äntligen fick vinna ett guld som förstemålvakt i en fullsatt Glob. 

– Alla guld är såklart jätteroliga och man gläds åt laget men det är klart att det är speciellt att vara på planen. Man vill ju vara på planen och ta hem ett guld så är det ju. Så det är klart att det är roligare att få bidra på planen till laget när man vinner guld.

Efter att strålkastarna slocknade i Globen och guldfirandet tog slut så valde Fällman att lägga av. Ett beslut som hon inte ångrat. 

– Jag har fått tid att fokuserat på annat som jag har velat göra i mitt liv. Vara med vänner och umgås med familjen helt enkelt.

Har du inte saknat innebandyn något?

– Både och skulle jag säga. Lite har man ju saknat de här roliga sakerna. De spännande matcherna, finaler och gemenskapen med laget och sådär, absolut. Men sen trivs jag även bra med det livet jag lever nu liksom.

Inga planer på en comeback eller något annat inom innebandyn?

– Nej, inte i dagsläget känns det som det. 

Men Fällman har inte släppt innebandyn helt utan hon har följt Thorengruppens framfart till och från under säsongen och slutspelet har hon följt mer frekvent. 

– Jag tycker att det har varit många spelare som imponerat. Men laget har varit jättebra och som en maskin. Jag tycker det är jättekul att Lovisa Hedin har gjort en så otroligt bra säsong. Hon har verkligen varit jätteduktig. 

På lördag möts Thorengruppen och Pixbo i finalen för fjärde gången i rad och än har inte Pixbo lyckats att besegra sina ärkefiender. Något som Fällman inte tror kommer ske nu heller. 

– Jag tror att det blir tajt. Det brukar kunna vara spännande matcher mellan Thoren och Pixbo. Jag tror på en jämn match men känslan är att Thoren tar hem det till slut.

Vem kommer bli guldhjälten?

– Då säger jag Maja Viström. Hon brukar kunna avgöra när det gäller som mest. Hon har ju en spelstil där hon verkligen sliter och jobbar för laget. Jag tror att hon kommer bidra med det hon är bäst på helt enkelt. Jobba hårt för laget och vara bäst när det gäller.


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: