Notification
Foto: Sipa US

Galante om Faluns SummerCamp: "Kul att träffa yngre förmågor"

Är du innebandyspelare född 2009-2015? Då kan du söka till IBF Falun SummerCamp.

Faluns väletablerade och populära sommarläger arrangeras i år under vecka 25-27. En som ser mycket fram emot det är SSL-stjärnan Alexander Galante Carlström.

– Det ska bli kul att återigen få se massa talanger och barn som kommer till sommarskolan och spelar innebandy i en hel vecka. Det ser man alltid fram emot och det är kul att träffa yngre förmågor som brinner för samma sport som man gör själv, säger Alexander Galante Carlström.

Alexander har varit en av instruktörerna för SummerCamp i ungefär tio år och är van med uppgiften. Han har även kollegorna Omar Aldeeb, Ciya Hajo och Jonas Adriansson, tillsammans med 20 andra ledare från gymnasieskolor i Falun.

– Det känns alltid bra. Man kan alltid försöka lära ut något särskilt till ungarna som är där. De uppskattar att få smarta tips som de kan ta med till vissa situationer.

Hur ser en typisk dag ut på lägret?

– Det är väldigt långa dagar. De börjar med frukost vid 07:30 och sen sparkas dagen igång. Vissa dagar är det någon kostföreläsning och andra dagar är det teambuilding. Men mycket innebandy är det. Jag tror de tränar runt tre pass per dag och sen avslutas dagen runt 18:00. Sen beror det också på om man är dagelev eller en elev som sover över.

Deltagarna kommer att få träffa Alexander och de andra instruktörerna mellan 5-6 timmar varje dag. De jobbar i skift, så alla kommer inte att vara där samtidigt. Man får även träffa fler SSL-spelare både från herr- och damlaget.

– SSL-spelarna både på herr- och damsidan är med minst en gång i veckan och håller i en träning, vilket de brukar göra två och två. Vilket innebär att det blir en herr- och damspelare som håller i träningen med en av grupperna, vilket brukar vara väldigt uppskattat.

SummerCamp 2024 är uppdelat i tre veckor mellan vecka 25, 26 och 27. Vecka 26 är redan fylld och en reservlista finns för den veckan. Vecka 25 och 27 söker fortfarande efter deltagare. Alexander berättar varför deltagare födda 2009-2015 borde söka till SummerCamp.

– Det är att man får umgås med oss varje dag och får spela mycket innebandy. Jag tycker att Falun som stad är ett väldigt bra ställe att ha ett camp på och allting finns runt omkring. Många innebandyhallar och mycket att göra, så vill man lära sig mycket och få träffa världsstjärnor, så tycker jag man ska anmäla sig om man brinner för innebandy lika mycket som vi gör.

– Man kan lära sig ett och annat på campet och jag kan stoltsera med att många tjejer och killar som varit med har kommit till U19-landslaget i många år. Sen vet jag inte om det är därför de har kommit dit, men vi har haft förmånen att ha dem där.

Vad är det mer man kan se fram emot under campet?

– Man får bada en gång i veckan på badhuset och vi har ett helt nytt badhus som kommit upp i Falun och förhoppningsvis kan vi göra det även där, men annars har vi hållit till varje år på utomhusbadet där man har fått lekt av sig när det är för varmt för att vara inomhus. Sen har vi alltid en hemlig överraskning varje år, som jag inte kommer att avslöja eftersom den är hemlig. Jag har sett att flera deltagare återkommer flera år och det tyder på att man har gjort någonting bra.

Mer information och anmälan på campets hemsida