INFÖR SM-FINALERNA
Foto: Stockholm Live
SM-final

Därför saknas läktare på ena långsidan i SM-finalen

ANNONS

Förklaringen: "Tillträde först under torsdagen och det finns inte tid att bygga en läktare"

Lördagens SM-finaler väntas slå världsrekord i innebandypublik. 18 166 åskådare är den hittills bästa publiksiffran, från 2016 i Tele2 Arena, och precis som då är det nu i en fotbollsarena finalerna ska spelas.

Friends Arena har en kapacitet på 50 000 åskådare på fotbollsmatcher. Innebandyplanen kommer att placeras mot den södra sidan, där södra samt halva östra och halva västra läktarsektionerna fylls med publik.

Det betyder att ena långsidan kommer att sakna läktare. För åtta år sedan i Tele2 Arena satte man in en tillfällig extra läktare på motsvarande långsida men så blir det inte nu.

– Förutsättningarna med tillgång till arenan är annorlunda nu än vad det var jämfört med 2016. Nu har vi tillträde först under torsdagen och det finns inte tid att bygga en läktare innan finalen. Gräset ligger även kvar under sportmattan, säger Stefan Jonasson, arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet, och fortsätter:

– Vi kan inte heller bygga en läktare av den storleken ovanpå gräset då det helt enkelt skulle ta för stor skada och det är snart fotboll igen. Det här är också varför vi placerat vissa saker i FunZone på betongområdet då de sonika väger för mycket.

I Tele2 tyckte många att man satt lite för långt ifrån planen, blir det en skillnad även i år mot i exempelvis Avicii Arena?

– Det är alltid en utmaning när en sport som innebandy intar en arena som är främst tänkt för fotboll. Men vi har haft mycket lärdomar från Tele2 och vi ser fram emot att välkomna alla åskådare på lördag.

– Storleken och publikkapaciteten ger oss också andra möjligheter att erbjuda biljetter i olika prisklasser. Det är något vi har jobbat hårt med och också är glada att ha kunnat erbjuda SM-finalbiljetter för så lite som 100 kronor vilket har varit väldigt uppskattat. Totalt har 7000 föreningsbiljetter sålts till det reducerade priset. Nu hoppas vi att världsrekordet ryker på lördag.


TV: Här blir Warberg klara för SSL

Se glädjescenerna efter suddenavgörandet när Warberg besegrade Sundsvall och säkrade en plats i SSL.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa:
Lär känna alla spelarna i Pixbo: "Sveriges bästa defensiva center"
Plus Lär känna alla spelarna i Pixbo: "Sveriges bästa defensiva center"
Mattias Samuelsson om SM-finalen: "Finns mer talang i årets Storvreta"
Mattias Samuelsson om SM-finalen: "Finns mer talang i årets Storvreta"
Daniel Jernberg: "I Thorengruppen så är det guld som räknas" Den här artikeln handlar om: