Jonas Wimmerstedt.
JAS-bloggen

Imponerande bronsmedalj för Lindås: "Kunde inte ens drömma om en semifinal"

ANNONS

Ett av de 32 deltagande lag under helgens Innebandyfest var Lindås DJ-lag som tillslut skulle vända hemåt med en medalj runt halsen.

Lindås som i höstas anmälde två lag till samma serie och därmed haft ett tufft ingångsläge. - Vi har egentligen sedan dag ett haft en som målsättning som lag att ta oss till festen och det har varit något vi strävat efter hela säsongen. Självklart har vi också haft som mål att utvecklas både som lag och individuellt för att kunna ställas inför de utmaningar som väntade under säsongen, säger Stina Gustavsson till bloggen. 

Lindås skulle i helgen lottas in i en grupp tillsammans med Täby, Falun och CL98, där bloggen hade tippat vidare laget till kvartsfinal. - Vi åkte upp till Uppsala och visste att vi skulle ställas inför en tuff grupp och vi visste från start att det är tre extremt duktiga lag och spelare med höga kvalitéer. Jag skulle säga att vår känsla inför gruppen var bra, vi har alltid trott på oss själva som lag och vet att vi har en stark trupp. Därför fokuserade vi egentligen inte så mycket mer på själva motståndet utan vad vi skulle göra. 

Man inledde mot det som sågs som det svagaste laget, nämligen CL98. En match man vann med 7-3 och fick en fin start. - Jag tycker att det är en bra första match. Det är alltid mycket nerver till första matchen, framför allt när det är första gången Lindås tjejer spelar festen. Att göra sju mål och släppa in tre är starkt. Vi ägde väldigt mycket boll och när matchen väl började kändes det som att alla slappna av och hade sjukt kul. Vi visste dock att vi hade fler växlar att lägga in till kommande matcher, som skulle bli ännu tuffare. 

Än starkare besked lämnade man i den andra matchen när Falun besegrades med 5-1. - Falun är ett bra lag och det visste vi redan innan matchen började. Det är en väldigt rolig match att spela med högt tempo och vi får en väldigt bra start i matchen. Vi släpper dessutom bara 1 mål mot Falun, vilket är väldigt bra! 

Man avslutade gruppspelet med att ta en poäng mot Täby, vilket gjorde att man vann gruppen före Falun. - Mina tankar kring gruppspelet är att vi gör tre väldigt bra matcher och vi växer oss in i matcherna mer och mer. Vi tog sju poäng i gruppspelet och det resulterade i att vi vann gruppen. Vi rullar hela tiden på tre femmor som spelar relativt olika vilket gjorde att lagen hade svårt att uppfatta hur vi spelade och det gynnade även oss genom slutspelet. I kvartsfinalen ställdes man mot Rönnby, som sågs som en ”mindre skräll”. 

När man gick upp till en 4-0 ledning såg allt frid och fröjd ut, men Rönnby kom tillbaka och tillslut blev det en straffläggning som skulle avgöra matchen där Lindås var starkare. - Vi får en extremt bra start och leder med 4-0 efter första perioden. Jag tror vi börja slappna av och när Rönnby väl ökade tempot så var vi inte riktigt med och när det blir lika kom nerverna och jag tycker vi började visa närvaro igen. Det är en svår match att spela, att ta en 4-0 ledning efter 20 minuter gjorde vårat spel sämre. Det var en match som blev onödigt nervös och jag anser att vi förtjänade den vinsten! 

Avancemanget innebar semifinal och där skulle man möta RIG Umeå. - Vi visste att vi skulle ställas inför ett taggat och oerhört bra RIG, vilket gjorde att vi pratade väldigt mycket om att fortsätta göra det vi är bra på och att vi skulle tro på oss själva som lag. Mycket snack handlade om hur vi skulle lösa deras man man spel och skapa oreda för dem. 

Det skulle visa sig att man inte räckte till mot RIG och förlorade med 6-2, där man under långa grunder m hade svårt att äga vill och skapa chanser. - Precis som vi pratade om innan matchen så visste vi att uppspelen skulle vara något vi behövde fokusera på. RIG äger väldigt mycket boll mot oss, vilket var något som saknades hos oss. Vi hade svårt att komma till avslut och hamna mycket i försvarsposition mot det extremt duktiga RIG. 

Turneringen var dock inte över där, utan en match om bronset skulle spelas också där KAIS Mora väntade. En ny straffläggning blev det där, där Lindås än en gång kunde dra det längsta strået. - Trots förlusten i semi så hade vi en match kvar att spela och vi visste att det handlade om en bronsmedalj. Direkt efter matchen mot RIG pratade vi om att bronset skulle till Lindås och att det skulle bli sista matchen för oss 05or i JAS. Detta var något som gjorde att vi kunde ladda om trots att kropparna var trötta och såklart är det surt att missa en final! 

Vad vill du lyfta fram i ert lag efter en stark turnering och ett brons? - Jag vill lyfta fram våra tre helt unika femmor som egentligen var det som tog oss så långt. Vi hade med oss en trupp med många olika styrkor vilket jag tror var en stor fördel. Innan vi åkte till Uppsala kunde vi nästan inte ens drömma om att ens stå i en semifinal och jag tror att vår absolut största styrka var att vi inte tänkte så mycket utan vi gick in med inställningen att vi kan om vi vill och att vi ska ha väldigt roligt. Vi ställdes inför en utmaning vi aldrig tidigare tagit oss an och vi gjorde det som lag genom hela helgen!

//Rasmus

 

 

 

 


 

Den här artikeln handlar om: