Sök
 
Sommarbloggen
Jonas Boväng
"Den mentala träningen är av stor betydelse"

I Sommarbloggen får olika innebandyprofiler möjlighet att skriva varsin text i valfritt ämne som kan vara tankeväckande, inspirerande eller intressant för andra att ta del av. Idag: Jonas Boväng, huvudtränare i Gjelleråsen IF.

När jag fick frågan om att trycka några bokstäver på tangentbordet till sommarbloggen, så blev jag först osäker. Ska jag skriva? Men sen blev det bara så självklart för mig. Kan jag bara få någon att bli inspirerad, och kunna lyfta upp blicken och fortsätta gå framåt. Sommarbloggen vs sommarprat på P1. Kör på samma upplägg som sommarprat i P1, fast i text, tar ett break där jag lägger en låt. Så kan ni läsare fylla på kaffe, eller göra något annat, innan ni fortsätter läsa vidare. Eller lyssna på låten.

Ulf Lundell – Gå ut och var glad ”Om din dröm har dött, sjunk inte, gå ut och var glad! Var glad att du lever, var glad att någon annan är där som kan höra dig, se dig. Var glad att du andas ännu. Var glad att du finns.”

Jag heter Jonas Boväng och är 47 år gammal. Har ett starkt driv till livet, älskar livet, älskar innebandy. Innebandy är mitt liv, stor del av mitt liv, som jag verkligen är tacksam mot. Den fick mig på 90-talet att välja väg. Vägen käpprätt åt helvete, eller vägen till mål, drömmar och personlig utveckling. Jag valde vägen mot mål, drömmar och personlig utveckling. Min mamma gick bort när jag var 7 år, pappa gick bort när jag var 15 år, min yngsta dotter gick bort när hon var 9 år gammal. Det är inte framgång, det är tuffa papper. Mitt CV överlag är inte det bästa om man ska se till ungdomsåren, det tidiga livet. Idag ser jag det som en utbildning, en erfarenhet som jag är trygg i, och har med i situationer då det blåser lite högre vågor ute på havet, när livet svänger, när det går upp och ner.

Lars Winnerbäck – Elden ”Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp. Drömmarna och vindarna hjälps åt.”

Alla vi formas efter våra erfarenheter, antingen tar vi lärdom, eller så står vi kvar för gott, när det händer saker som är tuffa. Mitt ledarskap har jag jobbat otroligt hårt med, varit nyfiken, och hela tiden försökt att utveckla det, lyssnat in från andra, stannat upp. Plockat lite där, och där, sedan satt ihop en identitet som är jag. Brukar säga att ”sälj aldrig den du är” Oavsett om du är en spelare, ledare inom idrotten, eller ute i näringslivet så är du där för att du är du. En produkt som dom tror på. Men dock har jag dom sista åren fått kasta bort vissa saker. Det gamla fyrkantiga, dock står jag fortfarande fast vid att jobbet ska göras. Mellanmjölk tror jag inte på. Älskar känslor, när man jobbar hårt tillsammans, när det sprutar adrenalin ur öronen och man samlas för att tävla, för att vinna. Man har ett mål tillsammans, en resa man ska göra. Det är förbannat utvecklande, det är ruggigt inspirerande.

Från Peptalk med Olof Röhlander. Finns på Spotify. – Vad som än som står mellan dig ”Du får allt lättare att hålla blicken mot målet. Allt klarare varför du gör, det du gör. Allt starkare. Du vet att du får göra vissa prioriteringar nu för att få skörda frukter, både nu och sen. Det är ett pris att betala för allt vi gör här i livet.”

Olof har varit en stor inspirationskälla i många år för mig, både inom idrotten och i livet. Hans veckobrev har jag läst i 10 år, har fått träffa honom, prata och haft kontakt från och till. Den mentala träningen är av stor betydelse i det sättet jag vill leda lag, och bygga något hållbart. Det är för mig lika viktigt att jobba med dessa delar kontinuerligt i grupp och individuellt, som principer i spelet under vardagen under säsong. Det ger utveckling, och stora steg på innebandyspelaren/människan. Nu sitter jag i Norge, och har ett nytt uppdrag framför mig, och vi har startat upp en häftig process här med Gjelleråsen Fighters. Just ordet Fighters gillar jag, ska vi kunna stå upp för det, så handlar det om att ha dom rätta spelarna. Vi har tillsammans som lag, förening startat en process som verkligen tagit fart på ett fint sätt. Att vinna matcher oavsett om det är i Norge, Sverige är detsamma. Jag älskar att vinna! För att vinna, krävs det Fighters!

Kim Larsen – Gasolin ” This is my life, This is my life, This is my time.

Jag har många fina minnen som jag bär med mig i dom uppdrag jag haft som tränare, det är tiden i Sirius Innebandy där jag var en del av utvecklingen av den verksamhet som handlade om att utbilda juniorer till spel på högre nivå. Där det slog väl ut hur vi jobbade. Tiden i Örebro, där vi tog oss upp till SSL, och med IBK Lockerud Mariestad damer som var både lärorikt och utmanande. Segern i Prague Games med Sirius P98 var en häftig upplevelse, avancemanget upp till SSL med Örebro. I alla dessa föreningar har jag fått vänner, och minnen för livet. Minnen av glädje, minnen av misslyckande. Minnen som gör sig påminda fortfarande då det kommer stunder då man tänker tillbaka. Tror det är viktigt att lagra minnen som är positiva i sitt huvud, för att kunna koppla på, då det behövs i olika situationer. Sedan alla fantastiska människor man jobbat, träffat genom åren. Människor som varit raka, ärliga och stått för det dom säger, gör. Dom människor kommer alltid vara i mitt hjärta.

Rastegar – Jag tog mig upp ” Så jag skiter i alla rykten, allihop som är så negativa, för jag tog mig upp min vän. Stor tack till alla som finns vid min sida.

Mina avslutande rader blir väl att knyta ihop detta, oavsett vem du är. Var du befinner dig just nu. Våga tro på den du är, våga stå upp för den du är. Var ärlig, rak och glöm inte bort att vägen till målet, drömmen inte alltid är den vägen man först ser. Ha alltid hjärtat med dig i det du ska göra, då blir det på riktigt, oavsett om det är inom idrotten, livet i det stora. Jag har alltid haft tre stora mål i mitt liv, det är att få vinna ett SM Guld, skriva en bok, och slå ner den berättelse jag har att ge från uppväxten fram till nu. Ett mål har jag klarat av, det är att jag reste mig upp trots att det såg som mörkast ut många gånger. Våga stanna upp, reflektera, var nyfiken och våga utmana dig själv.

Det som står framför här nu närmast, är att med dom människor jag har runt mig här i Norge nu, och i det uppdrag jag står i, är att bygga en stark grund i Gjelleråsen Fighters som tar oss till fina prestationer som ger bra resultat. Gör vi det målmedvetet, och på riktigt. Så kommer ett NM Guld vinnas tillsammans här i Norge, resan dit kommer vara en personlig utveckling, delmål och nya minnen kommer skapas tillsammans.

Ha en fin sommar, och var rädda om er. Tack för att du läste dessa bokstäver, tack för att du tog dig tid att lyssna på låtarna.

Queen – We are the champions ” We are the champions, my friends. And we'll keep on fighting 'til the end. We are the champions. We are the champions. No time for losers.

Du är en vinnare!

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten