kaoset i karlstad
Peter Nordström (t.h) kommer leda Karlstad hela säsongen enligt sportchefen.
Foto: Helmuth Subiabre och Anders Andersson.
Allsvenskan södra

Karlstads klubbchef: "Tränarna kommer leda laget hela året"

ANNONS

Hade krismöte med spelare och sportchef efter senaste tidens turbulens.

Karlstad har haft en stormig period den senaste tiden då inte mindre än tre spelare – Adam och Jesper Colling samt Erik Nilsson Allansson – valt att lämna laget av personliga skäl. Du kan läsa en sammanfattning av läget längst ner i artikeln.

Det har uppstått spekulationer som säger att det ska finnas en schism mellan spelare och nya tränarstaben, något som tillrättavisats av samtliga inblandade parter.

 

Nya huvudtränaren Peter Nordström är en tidigare hockeylegendar och han har med sig två andra ledare i sin stab som också har en bakgrund i sporten. Den enda innebandyledaren som finns med är Anders Nordin.

Nu skriver VF att klubben hade ett krismöte i måndags, där spelartruppen och sportchefen Daniel Wellerfors fanns med.

– Han var väldigt rak till spelartruppen. Det är de här tränarna som vi har, de kommer leda laget hela året. Är det någon mer som känner ”det här är inget för mig”, då får de kliva av, säger klubbchefen Mikael Bergqvist till tidningen.

Han betonar att det skett många förändringar kring hur laget leds, men även han säger att alla avhopp är unika fall.

– Det blir mycket rykten, och det förstår vi när folk hoppar av. Och det har inte varit helt smärtfritt med de nya tränare som vi har och gruppen. Tränarna har testat mycket nytt, en del övningar har varit bra – en del har inte flugit alls. Dessutom har de ett helt nytt sätt att coacha laget på.

Avhoppen i Karlstad – detta har hänt:  

  Efter premiärvinsten mot Åstorp/Kvidinge (10-3, borta) så väljer stjärnan Adam Colling att ta en paus från innebandyn på grund av familjeskäl. 

Se highlights från matchen här:

  Karlstad möter Höllviken på hemmaplan men förlorar med med 8-7 efter ett sent avgörande.

Se highlights från matchen här:

Adams lillebror Jesper väljer även han att ta en time-out. För hans del handlade det om bristande motivation.

Uppgifter kommer ut att Adam Collings beslut beror på att han hamnat i konflikt med Karlstads nya tränare Peter Nordström.

– Absolut inga problem. Vi skiljer på det som händer på och utanför planen. Gruppen har satt regler, vad som är viktigt och vad vi ska följa. Och det som de tagit fram följer vi tränare stenhårt, vi kallar det för vår bibel, sa Nordström till VF och fortsatte:

– Där blir man tillrättavisad om man gör fel saker. Där gör vi inte skillnad på någon. Man måste ha två personligheter om man ska vara på elitnivå och tävla. Koppla på och förstå att vi bara är där för Karlstad IBF, för att nå utveckling och resultat. Sen blir det alltid diskussioner, så är det. Det lägger vi inte energi på.

Peter Nordström intervjuas av Innebandymagazinet och berättar följande:

- Han känner att han har följt de reglerna och det känner vi också. När han inte har gjort det så har vi sagt till honom så som vi har bestämt i laget. Men det har inte varit något problem utan det är så det fungerar på elitnivå. Men vi är många tränare inblandade i detta och det är inte bara jag utan detta följer vi alla för att allt ska gå rätt till för laget är viktigare än jaget.

Vad är det för regler som ni har satt upp?

- Vi har samma linjer för alla killar i laget som vi dragit upp tillsammans. Gruppen har bestämt vad som är viktigt för dem och det har vi i tränarstaben följt till 100%. Gör man inte jobbet och täcker skott, backcheckar och ger allt för laget och beter sig korrekt så kommer vi i tränarstaben att säga till. Gör man inte det så blir det konsekvenser och konsekvensen är att man får spela mindre. Innebandy går snabbt och är man inte 100% motiverad på träningar och matcher så kommer det andra killar som går ikapp dig. Så fungerar det på elitnivå oavsett vilken sport det gäller.

Adam Colling uttalar sig om spekulationerna när han pratar med Innebandymagazinet.

- Jag förstår att det blir diskussioner och att folk tror både det ena och det andra och att de hittar på saker. Men det är inte mer dramatiskt än att jag vill vara hemma mer med familjen. Jag fick en son i somras och jag jobbar heltid och jag har varit borta väldigt mycket med innebandyn. Så jag behövde ett break för att umgås med familjen, säger Colling och fortsätter:

- Jag gjorde varken mig själv eller laget rättvisa när jag kom ner till träningarna och matcher och inte kunde vara där till 100%. Det är så det ligger till och sedan vad folk tror och säger är det inte mycket jag kan göra något åt.

Karlstads förre lagkapten Erik Nilsson Allansson blir den tredje spelaren på kort tid att lämna laget. Han gjorde comeback inför årets säsong men ångrade sig efter bara två matcher i serien.


Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: