FBC Kalmarsund vann mot Karlstad IBF

Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien

Karlstad åker ur SSL herr. Det står klart efter en ny förlust, 5-7 (3-2, 0-2, 2-3), borta mot Kalmarsund.

Karlstad var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Kalmarsund hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Kalmarsund stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 4-3 till 7-3 på bara 3.29.

Isac Hauge och Anton Vestlund reducerade förvisso, men närmare än 7-5 kom inte Karlstad. Kalmarsund tog därmed en stabil seger.

Kalmarsunds Linus Malmström stod för tre mål och ett assist och Kevin Haglund gjorde ett mål och två målgivande passningar. Anton Vestlund gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Johan Palmqvist gjorde ett mål och två assist för Karlstad.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Kalmarsund med 32–23 och Karlstad med 27–24 i målskillnad.

Matchresultatet innebär att Kalmarsund slutar på femte plats.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö