Karlstad IBF vann mot Nykvarns IF

Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

Karlstad vann hemma mot Nykvarns IF i SSL herr. Matchen på onsdagen slutade 6-2 (3-0, 1-1, 2-1).

– En väldigt stabil insats, bra försvarsspel matchen igenom. Härlig stämning i hallen och över 900 på plats. Vi är över strecket igen vilket känns skönt. Vi blickar fram emot lördagsmatchen mot Falun, kommenterade Karlstads ledare Michael Bergqvist efter matchen.

Karlstad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom ett mål av Simon Sjögren och ett mål av Jesper Karlsson. Med 3.16 kvar att spela av perioden kunde Kevin Rigogiannis göra 3-1 för Nykvarns IF.

Karlstad ökade ledningen till 4-1 genom Johan Palmqvist efter 18.24 i andra perioden. 2.23 in i tredje perioden slog Sebastian Thorberg till på pass av Dennis Andersson och reducerade för Nykvarns IF. Fler mål än så blev det inte för Nykvarns IF.

6.10 in i perioden nätade Karlstads Johan Palmqvist ännu en gång på pass av Simon Sjögren och ökade ledningen för Karlstad.

Efter 16.55 nätade Johan Palmqvist återigen på straff och ökade ledningen för Karlstad. 6-2-målet blev matchens sista.

Karlstads Johan Palmqvist stod för tre mål och ett assist.

Med två omgångar kvar är Karlstad på tolfte plats i tabellen, medan Nykvarns IF är på 13:e plats.

Lördag 9 mars 16.00 spelar Karlstad hemma mot IBF Falun. Nykvarns IF möter Mullsjö hemma i Furuborghallen söndag 10 mars 17.00.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF