Karlstadturbulensen
Allsvenskan södra

Han blir tredje spelaren att lämna Karlstad

ANNONS

Nu står det klart att Karlstad allsvenska herrar tappar en tredje spelare på kort tid, även denna gången är det en timeout.

Karlstads IBF fortsätter att drabbas av spelaravhopp och idag bekräftades ett tredje avhopp på kort tid. Först tog superstjärnan Adam Colling timeout efter första seriematchen på grund av familjeskäl, efter andra seriematchen kastade Adams lillebror Jesper in handduken på grund av motivationsbrist. 

Idag står det klart att den förre lagkaptenen Erik Nilsson Allansson, som bara för några veckor sedan gjorde sensationell comeback efter två års frånvaro, också tar timeout. 

- Jag har just meddelat tränarna och spelartruppen att jag tagit det här beslutet. I övrigt vill jag inte kommentera det hela, men jag kan säga att den glädje jag kände för fyra veckor sedan när jag kom tillbaka inte finns kvar längre - och då är det varken rättvist mot tränarna, övriga spelare eller mig själv att fortsätta. Men jag älskar den här klubben och hoppas kunna komma tillbaka inom en inte alltför avlägsen framtidsäger Nilsson Allansson till Nya Wermlands Tidning

Innebandymagazinet fick under förra veckan in flera uppgifter om att Adam Collings avhopp berodde på att han hade kommit ihop sig med den nya tränarstaben med hockeyikonen Peter Nordström i spetsen. Något som både Colling och Nordström dementerade när vi pratade med dem tidigare idag. Nordström tog dock upp att det har varit lite synpunkter på de gemensam riktlinjerna som laget tagit fram tillsammans. 

- Vi har samma linjer för alla killar i laget som vi dragit upp tillsammans. Gruppen har bestämt vad som är viktigt för dem och det har vi i tränarstaben följt till 100%. Gör man inte jobbet och täcker skott, backcheckar och ger allt för laget och beter sig korrekt så kommer vi i tränarstaben att säga till. Gör man inte det så blir det konsekvenser och konsekvensen är att man får spela mindre. Innebandy går snabbt och är man inte 100% motiverad på träningar och matcher så kommer det andra killar som går ikapp dig. Så fungerar det på elitnivå oavsett vilken sport det gäller, sa bland annat Nordström till Innebandymagazinet tidigare idag.

Video: Se höjdpunkterna från Karlstads senaste dramatiska match


NWT har också varit i kontakt med Karlstads klubbchef Mikael Bergqvist om att det skulle vara en friktion mellan spelarna och den nya tränarstaben som ligger bakom avhoppen. Klubbchefen ville dock tona ner betydelsen av det:

- Det är klart att det varit en omställning. Ett nytt sätt att träna och coacha, en rakare dialog i gruppen. Men de som hittills tagit time out har också haft andra anledningar. I Adams fall familjen, i Jespers fall har han haft svårt med motivationen en tid. Och de nya tränarna har föreningens fulla stöd.

 

 

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: