JIK förlorade mot Karlstad IBF
Montage
Matchrapport

Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK

ANNONS

Matchen mellan JIK och Karlstad i SSL herr slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde Karlstad avgöra till 5-4 (1-2, 0-2, 3-0, 1-0). Oliver Sandberg blev matchhjälte för Karlstad med sitt mål i förlängningen.

– Till och börja med ska jag berömma Karlstad, den moralen de har i gruppen är imponerande. Om vi går till matchen känns den ganska lik senast vi mötte dem. Vi gör en okej första. En andra som i långa stunder är bättre för att i sista släppa över initiativet till dem, och då är de tunga. Stor besvikelse för oss men skönt med match redan på onsdag. Då ska vi ha revansch för den här förlusten, kommenterade JIK:s ass tränare Fredrik Ekvall.

Karlstads ledare Michael Bergqvist tyckte till om matchen:

– Mardrömsstart igen, 2-0 efter 2 minuter, vi jobbar och sliter så vi kommer in i matchen. Har svårt att förstå att vi kommer ut så dåligt dock. Vi vinner till slut och med tanke på den dåliga starten så är vi såklart nöjda. Nykvarn på Onsdag kan bli en klassiker.

JIK startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Oscar Rohlin och Hannes Nyström innan Karlstad svarade och gjorde 2-1 genom Anton Vestlund. I andra perioden var JIK starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Simon Hult och Eddie Swärdh. 4.02 in i tredje perioden slog Sebastian Degeryd till framspelad av Emil Fredriksson och reducerade för Karlstad.

Karlstad reducerade igen efter 4.32 i tredje perioden genom Isac Hauge.

Efter 13.06 slog Emil Fredriksson till framspelad av Jesper Karlsson och kvitterade för Karlstad.

I förlängningen tog det 3.20 innan Karlstad också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Oliver Sandberg, framspelad av Johan Palmqvist.

Det här var JIK:s nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Karlstads sjätte uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är JIK på åttonde plats i tabellen, medan Karlstad är på 13:e plats.

På onsdag 6 mars 18.30 spelar JIK borta mot Kalmarsund, och Karlstad hemma mot Nykvarns IF.

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: