Foto: Anders Andersson
Allsvenskan södra

Karlstadstjärnan om ryktena om tränarbråket

ANNONS

Adam Colling berättar om de egentliga orsakerna till varför han valt att ta timeout.

Det har varit en hel del skriverier den sista tiden om bomben som slog ner i allsvenskan förra veckan. Karlstad gick då ut med att deras superstjärna Adam Colling tar en timeout från innebandyn på obestämd tid på grund av familjeskäl. Sedan har det cirkulerat rykten om att timeouten skulle beror på att Colling kommit ihop sig med nya tränaren Peter Nordström. Något som Adam Colling dementerar för Innebandymagazinet.  

- Jag förstår att det blir diskussioner och att folk tror både det ena och det andra och att de hittar på saker. Men det är inte mer dramatiskt än att jag vill vara hemma mer med familjen. Jag fick en son i somras och jag jobbar heltid och jag har varit borta väldigt mycket med innebandyn. Så jag behövde ett break för att umgås med familjen, säger Colling och fortsätter:

- Jag gjorde varken mig själv eller laget rättvisa när jag kom ner till träningarna och matcher och inte kunde vara där till 100%. Det är så det ligger till och sedan vad folk tror och säger är det inte mycket jag kan göra något åt.

När Värmlands Folkblad pratade med Nordström om uppgifterna att ni skulle ha kommit ihop er svarade han något som kunde tolkas som att du inte följde de reglerna som laget satt upp gemensamt.   

- Jag har inte själv läst vad han sagt. Men de reglerna som vi satt upp inom laget har vi alla följt och det har det inte varit några bekymmer kring. Jag har haft full respekt för de reglerna.

Hur är din relation till den nya tränarstaben skulle du säga?

- Vi har en bra relation och den har funkat bra. Nordström är en härlig person och en bra tränare som har kommit in med många nya och spännande idéer som vi har anammat. Jag har inga problem med honom och han har inga problem med mig så det är inget konstigt alls.

 

Hur ser du på din närmaste framtid som innebandyspelare då?

- Jag vill fortsätta spela och jag kommer fortsätta spela innebandy. Men när det blir vet jag inte utan vi får se om vi kan hitta någon lösning som passar min situation så bra som möjligt. Jag tycker fortfarande innebandy är jättekul och målsättningen är att spela denna säsong. Men när och hur det blir får vi diskutera och komma överens om.

Är det en fortsättning i Karlstad som ligger närmast till hands eller kan du tänka dig att spela någon annanstans?  

- Jag har fortfarande kontrakt med Karlstad så som det ser ut nu är det Karlstad som gäller. Men dyker det upp någon bra helhetslösning som gör att jag kan fortsätta spela innebandy någon annanstans på en hög nivå så kan det vara ett alternativ.

I Collings frånvaro så förlorade Karlstad mot Höllviken senast efter en helt makalös avslutning på matchen. En match som Adam inte orkade se klart för den var så spännande.

- Jag blir så nervös av att titta på matcher som jag inte själv spelar så jag såg bara delar av matchen men jag har sett alla målen i efterhand. Jag tyckte att vi gjorde en bra match och det var synd om laget att vi inte fick några poäng. Det var små marginaler som avgjorde.

Vad säger du om avslutningen på matchen som de fem sista minuterna innehöll bland annat två kvitteringar, ett boxplay mål, ett mål 4 mot 4, en missad straff kvar med 11 sekunder och sedan ett avgörande mål efter straffen?  

- Vi gick bort oss på tekningen efter straffen med tio sekunder kvar som gjorde att de fick ett läge. Det var lite slarvigt så det är surt att vi inte fick med oss några poäng, det var vi värda. Vi borde ha vunnit matchen också om domarna varit lite kyligare och inte blåst straff direkt. Men det går fort även för domarna och vi fick chansen att avgöra men missa och sedan gjorde de mål istället, det är surt.    


Highlights: Karlstad-Höllviken 7-8

Kolla in den helt makalös avslutning på toppmötet

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: