Karlstad IBF förlorade mot IBF Falun

IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen

Matchen mellan hemmalaget Karlstad och gästande IBF Falun i SSL herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde IBF Falun avgöra till 6-5 (2-0, 2-2, 1-3, 1-0). Emil Ruud gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för IBF Falun.

– En väldigt bra insats återigen, tycker andra perioden är vår bästa för säsongen men vi får inte den utdelning vi förtjänar. I sd har Falun det mesta och var förtjänta av extra poängen. Men vi är väldigt nöjda med vår insats, kommenterade Karlstads ledare Michael Bergqvist.

IBF Faluns tränare Thomas Holmgren:

– Högt tempo och tuffa dueller från start. Skön match att ha i ryggen inför ett slutspel. Nu blickar vi framåt mot en härlig vår.

Resultatet betyder att andraplacerade IBF Falun tog åttonde segern i följd, och att Karlstad samtidigt förlorade efter tre segrar i rad.

I början av matchen var IBF Falun starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av August Bergkvist och Emil Kalentun. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 2-4.

I tredje perioden var det i stället Karlstad som hade greppet. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 3.45 innan IBF Falun avgjorde till 5-6. Stor matchhjälte blev Emil Ruud, framspelad av Malte Lundmark.

IBF Faluns Malte Lundmark stod för fyra poäng, varav ett mål och Emil Ruud gjorde ett mål och två assist. Sebastian Degeryd gjorde ett mål och totalt tre poäng för Karlstad.

Det här var Karlstads åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IBF Faluns sjunde uddamålsseger.

Karlstad stannar därmed kvar på tolfte plats.

Karlstad möter Kalmarsund i nästa match borta lördag 16 mars 16.00. IBF Falun möter samma dag Växjö hemma.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun