RIG-studenten
Foto: Tomas Brandt Wangel

Målet efter studenten: Bli bäst i världen

ANNONS

Vilma Nilsson de Gysser berättar om sin tid på RIG Umeå och planerna på framtiden.

Härom veckan tog 16 framtida innebandystjärnor studenten från RIG Umeå, nio dam-  och 7 herrspelare. Innebandymagazinet har pratat med dem om deras tid på RIG Umeå och vad de tar med sig allra mest från skoltiden och hur tankarna går inför deras framtida innebandykarriärer.

Huddingetalangen Vilma Nilsson de Gysser flyttar tillbaka till Stockholm men det blir inte spel med moderklubben Huddinge IBS som är nykomlingar i Allsvenskan utan istället blir det spel med SSL-topplaget Täby. Under sina tre år på RIG har Nilsson de Gysser svarat för 31 poäng fördelat på 17 mål och 14 assist på 49 matcher i Allsvenskan.

- Jag skulle summera mina tre år på RIG som ett äventyr alla borde få chansen att göra. Tyvärr är det ju inte så nu, det är väldigt få som får uppleva detta vilket är synd. Jag har lärt mig otroligt mycket på RIG. Både om innebandyn men inte minst mig själv, säger Nilsson de Gysser till Innebandymagazinet.

Vilket är ditt bästa minne?

- Skulle nog säga att mitt bästa minne, innebandymässigt, är när vi slog Thorengruppen i sista regionslutspelet i Sundsvall och där med tog oss till Festen som dessvärre inte kunde spelas. Hade varit sjukt kul att se hur SM hade slutat i år. Annars skulle jag säga att mina bästa minnen är all tid jag fått med mina bästa kompisar i Umeå, att jag fått göra denna resa tillsammans med dem!

Video: Kolla in Vilmas bästa minne

Vilket är ditt sämsta minne då?

- Värsta minne måste jag nog säga var när vi förlora mot mitt gamla klubblag och moderklubb Huddinge IBS på Innebandyfesten förra året i DJ17 klassen. Det var riktigt surt. Dels för att de var mot mina gamla kompisar men även för att vi åkte ut och inte fick spela en SM-final det året.

Vad tar du med dig mest till din framtida innebandykarriär från dina tre år på RIG?

- Det jag lärt mig mest under dessa år är nog att göra jobbet. Peter har sina citat som han vill att vi ska leva efter vilket jag tycker att jag gjort under dessa år, jag ska absolut ta med mig det och fortsätta vara en vinnare mentalt. Jag har lärt mig att skapa min egen framgång, ett av hans fina citat!

Vem tror du kommer göra bäst ifrån sig den första säsongen av dina klasskompisar?

- Oj svår fråga men jag tror att Matilda Lindgren kommer få en betydande roll i Mora. Hallstensson har ju även hängt med våran kull på RIG under två år så han har mycket bra koll på Matilda och vad hon kan.

Hur gick tankarna när du valde att fortsätta din karriär i Täby?

- Jag skulle säga att förtroende från klubben var det som avgjorde mitt val. Att jag vill spela i SSL är det inga tvivel om men laget ska även vilja ha mig i deras SSL-lag, det känns viktigt för mig. Täby är ett fantastisk lag med många stjärnor så det kommer att bli en tuff första säsong i SSL för min del men det gillar jag, sen att det är nära hemma var bara ett plus.

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?

- Till att börja med hoppas jag att säsongen kommer kunna dra igång som vanligt. Att få träna med ett så pass duktigt lag hoppas jag kan ge mig den utveckling jag behöver för att kunna slå mig in och spela SSL-matcher. Ska bli sjukt spännande att se hur säsongen artat sig men såklart hoppas ju jag på att få spela matcher, sen får vi hoppas att jag på något sätt kan göra ett avtryck i innebandyvärlden målet är ju att bli bäst.

Alla 01-studenter från RIG Umeå

Elias Niclasson
Thomas Crona
Daniel Ring
Marcus Peil
Jonas Grahn
Linus Martinsson
Alexander Nyman Sjöström



Annie Bokelund
Hanna Svanström
Julia Zachrisson
Matilda Lindgren
Lovisa Von Fircks
Ida Waern
Lovisa Thorsander
Vilma Nilsson de Gysser
Ebba Bognesand