RIG-studenten
Foto: Tomas Brandt Wangel

En av Sveriges mest lovande talanger har tagit studenten

ANNONS

Matilda Lindgren berättar om sin tid på RIG Umeå och ser fram emot nästa äventyr i KAIS Mora.

I förra veckan tog 16 framtida innebandystjärnor studenten från RIG Umeå, nio dam-  och 7 herrspelare. Innebandymagazinet har pratat med dem om deras tid på RIG Umeå och vad de tar med sig allra mest från skoltiden och hur tankarna går inför deras framtida innebandykarriärer.

Matilda Lindgren hade en tuff första säsong på RIG där hon inte lyckades göra en enda poäng på 17 matcher i Allsvenskan. Men år två och tre fick hon upp farten på poänggörandet och när hon tar studenten från RIG gör hon det som en av de allra mest lovande framtidsspelarna från årskull 01. Backen är fostrad i Nykvarn men kommer fortsätta sin karriär i SSL-topplaget KAIS Mora till hösten. Totalt blev det 14 mål och 26 assist i RIG-tröjan på 60 framträdanden.

- Jag skulle summera mina tre år som väldigt lärorika. Det har varit upp och ner, det är självklart en stor omställning att flytta hemifrån i så tidig ålder. Man har verkligen mognat under dessa år och har fått lära sig den tuffa vägen med att klara sig själv. Skola, träning och hemmet, allt ska gå ihop i vardagen. Men det är absolut det bästa valet jag gjort, har haft otroligt bra tränare och har skaffat vänner för livet. Blod, svett och tårar är en väldigt bra beskrivning.

Vad är ditt bästa minne från RIG-tiden?

- Bästa minnet måste nog vara alla resor till Prag som vi gjort tillsammans eller SM-guldet i fjol.


Vad är ditt värsta minne från RIG-tiden?

- De kalla vintrarna och alla konditionstester, haha.

Video: Poängdrottningen gör ett äkta hattrick på 16 minuter

Vad tar du med dig allra mest från skoltiden till kommande utmaningar i innebandykarriären?

- Det jag kommer ha mest nytta av är nog att jag har fått lära mig att bedöma mig själv på innebandyplanen. Analysera sig själv efter match och kunna se vad som var mindre bra och vad som var bättre under en match. Jag kan nu sätta upp mina egna mål i spelet som jag vill sträva efter.

Vem av dina klasskamrater tror du kommer att lyckas allra bäst kommande säsong?

- Oj svår fråga, tror verkligen det kommer gå bra för alla. Måste nog säga skyttedrottningen Julia Zachrisson, hennes målsinne är inget man skojar bort. Hon har en förmåga att alltid hitta nät och ta vara på varje målchans hon får. Sen tror jag också att Ebba Bognesand med sin fart kommer ta SSL med storm.

 

Hur gick tankarna när du valde klubb till kommande säsong?

- Jag tänkte mest på att jag skulle vilja spela i en klubb där jag kommer trivas mest med både lagkamrater, tränare och deras mål. Mora kändes som ett väldigt skönt gäng med ett väldigt tydligt mål om hur dem vill ha det nästa säsong. Sedan trivs jag väldigt bra med Uffe som tränare och har några vänner i laget sen innan. Det ska bli väldigt roligt!

Vad har du för förväntningar på din debutsäsong i SSL?

- För min egen del så hoppas jag att jag kommer utvecklas så mycket som möjligt både på och utanför plan. Det kommer bli en ny upplevelse med spel i SSL och flytt till en ny stad. Jag har höga förväntningar på oss som lag, vi har en tydlig bild om vad vi vill uppnå och vi strävar mot det tillsammans. Vi har väldigt goda möjligheter att nästa säsong ta oss otroligt långt:)

Alla 01-studenter från RIG Umeå

Elias Niclasson
Thomas Crona
Daniel Ring
Marcus Peil
Jonas Grahn
Alexander Nyman Sjöström
Linus Martinsson

Annie Bokelund
Hanna Svanström
Julia Zachrisson
Matilda Lindgren
Vilma Nilsson de Gysser
Ebba Bognesand
Lovisa Von Fircks
Ida Waern
Lovisa Thorsander