#ibsilly
Enligt våra uppgifter spelar Lovisa Von Fricks i KAIS Mora kommande säsong.
Foto: Tomas Brandt Wangel

Uppgifter: Ytterligare en RIG-spelare till SSL

ANNONS

Tidigare idag kunde Innebandymagazinet skriva att RIG Umeås Ida Waern enligt uppgift ser ut att gå till IKSU. Nu kommer nya uppgifter om att hennes lagkamrat även hon tar klivet till SSL.

Målvakten Lovisa Von Fircks ser enligt våra uppgifter ut att gå till KAIS Mora. Dalalaget ser ut att tappa Amanda Hill vilket öppnar upp en plats på målvaktssidan. Den platsen kan alltså fyllas av Älvsjö-produkten Von Fircks från RIG Umeå. 19-åringen bekräftar att hon är klar för en ny klubb:

- Det är alltid svårt att välja klubb. Jag prioriterade att klubben skulle kunna hjälpa mig utvecklas innebandymässigt och sedan kom allt på sidan med skola och lägenhet. Eftersom jag vill bli mellanstadielärare kunde jag vara väldigt flexibel med de bitarna. Det blev den klubben som det blev för att de gav mig de bästa möjligheterna för mig att utvecklas som innebandyspelare, säger hon till innebandymagazinet.

Hur summerar du dina tre år på RIG?
- Det är svårt att göra det, går knappt. Det bästa orden är känslomässig, kärleksfull, utmanande, lärorik och fantastiskt roligt. 

Vilket är ditt bästa minne?
- Årets regionskvalet när vi mötte Thorengruppen. De hade spelat en fantastisk turnering och de hade många bra spelare. Vi hade varit nervösa i flera månader och förberett oss noggrant. När vi väl spelade matchen klickade något. De sista sekunderna och euforian efter är obeskrivlig. Det var lättnad och så mycket glädje på en och samma gång. 

Vilket är ditt värsta minne?
- Där står det mellan två minnen från förra året. Det första är när vi åkte ut ur jas innebandyfesten. Vi hade spelat sisådär under turneringen men den sista matchen gav vi verkligen allt. Linn, Huddinges målvakt, var magisk vi blev eliminerade från slutspel efter den matchen. Den andra var när vi mötte Mora i regionkvalet för dj18. Vi hade säkrat en plats från gruppspelet och satsade på att spara energi. Men Mora överraskade oss och det blev väldigt tufft mentalt efter den matchen, framförallt när vi bara spelade av de sista tio minuterna trots att vi låg under med två, tre mål. De där tio minuterna var bland de värsta jag någonsin upplevt på en innebandyplan.

Vad har du lärt dig allra mest under dina tre år som du tror att du kommer få mest nytta av i din framtida innebandykarriär?
- Alla pusselbitar ska ligga på plats för att du ska nå framgång. Maten, sömnen, skola, jobb, sociala, fysiska och psykiska. Att jag måste jobba för att förbättra de olika bitarna. Dessutom har jag också börjat uppskatta långa bussresor mer, vilket jag tror kommer bli väldigt användbart.

Vem av dina klasskamrater tror du kommer lyckas allra bäst kommande säsong och varför?
- Jag tror att Ebba Bognesand kommer lyckas allra bäst kommande säsong. Hon har ett fantastiskt spelsinne, en förmåga att dominera plan och bra skott. Det är en fröjd att se henne på plan. 

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?
- Jag tror det kommer att bli en tuff säsong med massa utmaningar. Det är alltid en omställning med en nytt lag men jag tror att min tid på RIG har förberett mig bra på det jag kan förvänta mig. Det kommer också vara otroligt kul, att spela innebandy och bara få köra.

Den här artikeln handlar om: