RIG-studenten
Foto: Tomas Brandt Wangel

Prestationen som RIG-spelaren är ensam om bland 01:orna

ANNONS

Daniel Ring berättar om tiden på RIG Umeå och hans förväntningar på kommande SSL-äventyr.

I förra veckan tog 16 framtida innebandystjärnor studenten från RIG Umeå, nio dam-  och 7 herrspelare. Innebandymagazinet har pratat med dem om deras tid på RIG Umeå och vad de tar med sig allra mest från skoltiden och hur tankarna går inför deras framtida innebandykarriärer.

Åkersberg IBF-talangen Daniel Ring lämnar nu RIG tiden bakom sig men han lämnar inte alla bakom sig då han precis som klasskamraten Elias Niclasson är klar för Höllviken kommande säsong. Rings poängmässigt bästa säsong kom i årskurs ett, vilket är ovanligt och något han är ensam om i sin årskull, då han gjorde 20 poäng, i tvåan blev det 6 poäng och i trean blev det 19. Totalt gjorde han alltså 21 mål och 24 assist i Herr1an och Allsvenskan på 62 matcher. 

- Min tid på RIG har varit helt fantastisk och det har varit en väldigt lärorik resa som jag har gjort. Jag har fått spela med väldigt duktiga spelare som gör att tiden uppe i Umeå har gått väldigt fort.

 Vad är ditt bästa minne från RIG-tiden?

- Mitt bästa minne skulle jag säga är första SM-Guldet som vi tog när jag gick i 1:an det var mäktigt!

Vad är ditt värsta minne från RIG-tiden?

- Om man ska säga det värsta minnet är nog att man inte fick spela klart sista säsongen och kriga om ett till SM-guld som hade varit ett perfekt avslut på RIG-tiden.

Video: Höjdpunkter från RIG Umeås senaste säsong

Vad tar du med dig allra mest från skoltiden till kommande utmaningar i innebandykarriären?

- Innan RIG så var jag en bara offensiv spelare och var inte den bästa i försvaret. Men under RIG-tiden så har jag verkligen utvecklat mitt försvarspel som jag kommer behöva framöver.

Vem av dina klasskamrater tror du kommer att lyckas allra bäst kommande säsong?

- Det är svårt att svara på men det är flera som kommer lyckas bra tror jag.

Hur gick tankarna när du valde klubb till kommande säsong?

- Mina tankar gällande klubb handlade mycket om miljön som klubben har och målsättning som klubben har och därför kändes Höllviken som ett perfekt val. Höllviken tog hand om mig väldigt bra när jag var där och tränade och det hjälpte mig med valet ganska mycket.


Vad har du för förväntningar på din debutsäsong i SSL?

- Jag har höga förväntningar på nästa säsong då det blir min första i ssl. Det ska bli oerhört kul att få mäta sig med de bästa i Sverige.


Alla 01-studenter från RIG Umeå

Elias Niclasson
Thomas Crona
Daniel Ring
Marcus Peil
Jonas Grahn
Alexander Nyman Sjöström
Linus Martinsson

Annie Bokelund
Hanna Svanström
Julia Zachrisson
Matilda Lindgren
Vilma Nilsson de Gysser
Ebba Bognesand
Lovisa Von Fircks
Ida Waern
Lovisa Thorsander