RIG-studenten
Foto: Tomas Brandt Wangel

RIG-backen drömmer om att ta Höllviken till slutspel

ANNONS

Elias Niclasson summerar sin tid på RIG Umeå och blickar framåt mot SSL-debuten.

I förra veckan tog 16 framtida innebandystjärnor studenten från RIG Umeå, nio dam-  och 7 herrspelare. Innebandymagazinet har pratat med dem om deras tid på RIG Umeå och vad de tar med sig allra mest från skoltiden och hur tankarna går inför deras framtida innebandykarriärer.

Först ut är Elias Niclasson, backen har Västerås IBS som moderförening och under sin tid på RIG har han stått för 3 mål och 13 assist på 68 matcher i Herr1an och Allsvenskan. Inför kommande säsong så blir det spel med Höllviken IBF. 

- Mina 3 år på RIG har varit otroligt bra och jag önskar att dem inte gick förbi så fort som det har känts, jag har lärt mig otroligt mycket på innebandyplanen men även ännu mer utanför planen, säger Niclasson till Innebandymagazinet.

Vad är ditt bästa och värsta minne från RIG-tiden?

- Mitt bästa minne från RIG är de två SM-gulden som vi tagit, de värsta minnet måste vara att säsongen tog slut för tidigt i år då vi inte fick chansen att försvara guldet ett tredje år.

Video: Höjdpunkter från RIG Umeås senaste säsong

Vad tar du med dig allra mest från skoltiden till kommande utmaningar i innebandykarriären?

- Det jag lärt mig mest på planen under de här 3 åren är hur man effektivt kan vända spelet framförallt från backpositionen.

Vem av dina klasskamrater tror du kommer att lyckas allra bäst kommande säsong?

- Den som jag tror kommer att lyckas bäst nästa säsong är absolut vår målvakt Thomas  Crona, han har två säsongen som första målvakt i allsvenskan bakom sig samt att han är väldigt stark fysiskt.

Hur gick tankarna när du valde klubb till kommande säsong?

- Till nästa säsong har jag valt att spela för Höllviken IBF, jag fick ett väldigt bra intryck av klubben och spelarna i laget när jag var på besök vilket gjorde valet enklare.

Vad har du för förväntningar på din debutsäsong i SSL?

- Mina förväntningar inför kommande säsong är att Höllviken ska kämpa sig till en slutspelsplats samt att jag personligen ska etablera mig i en SSL klubb och förhoppningsvis spela mycket.


Alla 01-studenter från RIG Umeå

Elias Niclasson
Daniel Ring
Marcus Peil
Thomas Crona
Jonas Grahn
Alexander Nyman Sjöström
Linus Martinsson

Annie Bokelund
Julia Zachrisson
Matilda Lindgren
Vilma Nilsson de Gysser
Ebba Bognesand
Hanna Svanström
Lovisa Von Fircks
Ida Waern
Lovisa Thorsander