#ibsilly
Ida Waern under en landskamp mot Finland. Enligt Innebandymagazinets uppgifter spelar hon i IKSU kommande säsong.
Foto: Per Wiklund

Uppgifter: RIG-talangen Ida Waern klar för SSL

ANNONS

Fler och fler RIG-spelare från avgångsåret 2020 börjar göra klart med nya klubbar. Nu kan Innebandymagazinet avslöja att Ida Waern ser ut att gjort klart med en ny klubb.

Ida Waern har spelat i Umeå-området hela sin karriär. Hon fostrades i Holmsund City och efter en tid i Röbäcks IF kom hon in på RIG Umeå säsongen 2017/18. Hennes spel där väckte SSL-klubbarnas intresse och Innebandymagazinet uppgifter berättar vilken klubb som ser ut att vinna dragkampen om backens signatur: IKSU.

- Det var svårt till en början att veta vart man skulle ta vägen efter RIG, men tillslut blev det ett ganska enkelt val. Jag har valt klubb, men det är inte officiellt ännu så kan inte säga så mycket mer än att jag är nöjd med mitt val och tror att de kommer bli den bästa miljön för mig att utvecklas i, säger Waern till Innebandymagazinet.

Hur summerar du dina tre år på RIG?
- Mina tre år på RIG har varit oförglömliga och mycket lärorika. Man har hunnit vara med om så mycket saker under dessa tre år som man aldrig annars hade fått uppleva och sen att man dessutom har fått vänner för livet också. Man har utvecklats framförallt på planen men också som människa, man lär sig mycket om sig själv. Det har varit både med och motgångar under denna tid, men ångrar inte en sekund att jag tackade ja. 

Vilket är ditt bästa minne?
- Har många bra minnen från dessa tre år, men jag skulle kanske säga JAS SM-guldet i årskurs ett eller kvalmatchen mot Thorén om platsen till innebandyfesten. Det var en riktigt känslofylld och rolig match att spela.

Vilket är ditt värsta minne?
- Mitt värsta minne är utan tvekan när vi åkte ur SM-slutspelet i JAS förra året.

Vad har du lärt dig allra mest under dina tre år som du tror att du kommer få mest nytta av i din framtida innebandykarriär?
- Jag kommer ta med mig mycket från dessa tre år då man har utvecklats på många sätt. Någonting man ofta har fått göra är att analysera sig själv efter match och se vad man skulle kunna ha gjort annorlunda i just den situationen. Det är någonting jag kommer ta med mig i min fortsatta karriär. Sen även självdisciplinen och träningsviljan, att ta ansvar och göra jobbet är någonting man kommer långt på. 

Vem av dina klasskamrater tror du kommer lyckas allra bäst kommande säsong och varför?
- Svår fråga, jag tror att det kommer gå bra för alla. Jag vet hur bra dom är och kan bli med tanke på att jag har mött dom på varje träning i tre år. Men det blir väl den som lägger ner mest tid och jobbar hårdast som kommer lyckas bäst och det återstår att se vem det blir, men jag tror på dom alla.

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?
- Mina förväntningar på kommande säsong är att komma in i tempot och få känna på SSL första året, men sen hoppas jag såklart att det går så bra som möjligt både för mig och för laget.

Den här artikeln handlar om: