#ibsilly
Foto: Tomas Brandt Wangel

Sist in på RIG och sist ut med sitt nästa klubbval

ANNONS

Lovisa Thorsander är den enda RIG-studenten som inte gjort sitt klubbval än. För Innebandymagazinet berättar hon om sina tankar.

16 spelare tog studenten från riksinnebandygymnasiet i Umeå härom veckan, 9 dam- och 7 herrspelare födda 2001 är redo att gå vidare i sina karriärer. Av de 16 spelarna är det bara tre som officiellt inte har gjort sin klubbval till nästa säsong. Men förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja var Ida Waern och Lovisa Von Fircks med största sannolikhet spelar kommande säsong. Den enda spelaren som inte gjort sitt val än är Lovisa Thorsander.

- För mig är det viktigt att försöka få ihop hela livspusslet, därför tänker jag in flera faktorer i mitt val. I laget är det viktigt att jag trivs och får bra förutsättningar för vidare utveckling, säger Thorsander till Innebandymagazinet.

Nykvarnsprodukten hade en minst sagt ovanlig väg till RIG Umeå då hon innan uttagningen av sin åldersgrupp gjorde prao hos RIG. Men när det sedan blev dags för henne att söka så gjorde hon aldrig det. Efter förr förra säsongen så hoppade två 02:or av RIG och eftersom den årsgruppen var lite svagare valde RIG att ringa upp Thorsander och fråga om hon ville gå sista året på gymnasiet uppe i Umeå, samt att man tog in en extra 03:a. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet så väntar Thorsander på besked var hon kommer in på skola innan hon väljer klubb, något som hon bekräftar.

- Jag har sökt universitet i de stora studentstäderna, bland annat Lund, Uppsala, Umeå och Linköping.

Du hade ju en lite annorlunda RIG-upplevelse då du bara gick sista året, hur var det?

- Jag skulle summera min tid på RIG som väldigt rolig och utvecklande. Det var underbart att få lära känna så fina människor och samtidigt utvecklas både på och utanför planen. Lärdomarna kommer finnas med resten av livet.

Vilket är ditt bästa minne från ditt år?

- Mitt bästa minne från säsongen är förmodligen regionsfinalen i DJ18-SM då vi spelade riktigt bra och tog oss vidare till Innebandyfesten.

Och det motsatta?

- Mitt värsta minne är de långa cykelturerna i snö, regn och ishalka.

Vad tar du med dig mest från din säsong på RIG?

- Jag har framförallt fått en annan blick för spelet, det finns en mening och en plan bakom varje löpning och passning. Sen har jag även fått med mig bra vanor och rutiner så att jag kan förbereda mig och träna på bästa sätt.

Vem av dina klasskamrater tror du kommer lyckas bäst kommande säsong?

- Jag tror att Ebba Bognesand kommer lyckas riktigt bra då hon är oerhört målmedveten. Hon ger sig aldrig oavsett vilka hinder som står i vägen.

Du har ju inte bestämt var du ska spela men vad har du för förväntningar på den kommande säsongen, var det nu än blir?

- Inför kommande säsong förväntar jag mig att kunna använda mina lärdomar från tiden på RIG och utveckla mitt spel ytterligare för att bli en tongivande spelare.


Den här artikeln handlar om: