RIG-studenten
Foto: Tomas Brandt Wangel

RIG-kaptenen summerar sin tid på skolan

ANNONS

Jonas Grahn ser tillbaka på tre väldigt lyckosamma år och blickar fram emot SSL-debuten i Thorengruppen.

I förra veckan tog 16 framtida innebandystjärnor studenten från RIG Umeå, nio dam-  och 7 herrspelare. Innebandymagazinet har pratat med dem om deras tid på RIG Umeå och vad de tar med sig allra mest från skoltiden och hur tankarna går inför deras framtida innebandykarriärer.

Kapten Jonas Grahn  mäktade inte med att leda sitt lag till förnyat kontrakt i Allsvenskan utan till kommande säsong får RIG börja om i Herr1an. För Timråfostrade Grahn så gjorde han exakt lika många poäng de två första säsongerna på RIG som var 3+7. Det sista året utvecklade han målskyttet och avslutade att göra 7+2 och totalt blev det 13 mål och 16 assist på 51 matcher. Till kommande säsong stannar han kvar i Umeå och ska lira med SSL-nykomlingarna Team Thorengruppen.


- Mina tre år på RIG har varit extremt roliga och jag har lärt mig väldigt mycket både på och utanför innebandyplanen, säger Grahn till Innebandymagazinet.

 Vad är ditt bästa minne från RIG-tiden?

- Jag skulle väll ändå säga att det var sm gulden som vi tog.


Vad är ditt värsta minne från RIG-tiden?

- Svårt att säga men var ju såklart tråkigt att åka ut nu sista året.

Video: Höjdpunkter från RIG Umeås senaste säsong

Vad tar du med dig allra mest från skoltiden till kommande utmaningar i innebandykarriären?

- Det jag lärt mig allra mest under tiden på RIG är nog hur man ska träna och hur man verkligen ska träna för att få ut max av en. Men sen även väldigt mycket innebandy har man lärt sig.

Vem av dina klasskamrater tror du kommer att lyckas allra bäst kommande säsong?

- Det är svårt att säga vem man tror kommer lyckas bäst då jag tror alla kommer lyckas bra i deras klubbar, men får väl ändå säga Thomas Crona då han är en extremt stabil målvakt som jag tror kommer kunna slå igenom rejält.

Hur gick tankarna när du valde klubb till kommande säsong?

- Jag valde Thorengruppen därför att jag tycker de har en väldigt bra förening med seriösa och målmedvetna människor som alla vill åt samma håll, men också sedan för att jag känner att jag verkligen vill vara med på deras satsning i SSL och tror stenhårt på oss.


Vad har du för förväntningar på din debutsäsong i SSL?

- Mina förväntningar på laget är höga, jag tror att vi är ett lag som skulle kunna skrälla rejält och verkligen vara med och störa alla lagen i serien. Mina egna förväntningar är att kriga på och göra allt för att få spela så mycket som möjligt.


Alla 01-studenter från RIG Umeå

Elias Niclasson
Thomas Crona
Daniel Ring
Marcus Peil
Jonas Grahn
Alexander Nyman Sjöström
Linus Martinsson

Annie Bokelund
Hanna Svanström
Julia Zachrisson
Matilda Lindgren
Vilma Nilsson de Gysser
Ebba Bognesand
Lovisa Von Fircks
Ida Waern
Lovisa Thorsander