RIG-studenten
Foto: Tomas Brandt Wangel

En av två RIG-studenter som valt Allsvenskan

ANNONS

Linus Martinsson berättar om varför han till skillnad från de flesta av sina klasskamrater valde att fortsätta sin innebandykarriär i Allsvenskan och inte SSL.

I förra veckan tog 16 framtida innebandystjärnor studenten från RIG Umeå, nio dam-  och 7 herrspelare. Innebandymagazinet har pratat med dem om deras tid på RIG Umeå och vad de tar med sig allra mest från skoltiden och hur tankarna går inför deras framtida innebandykarriärer.

Linus Martinsson har valt en annan väg än majoriteten av sina lagkamrater då han är en av två  RIG-studenter som valt att fortsätta karriären i Allsvenskan och inte i SSL.  På en säsong i Herr1an och två säsonger i Allsvenskan har backen gjort 22 mål och 7 assist på 61 matcher. Kommande säsong byter han den norra Allsvenskan mot den södra när han återvänder till moderklubben Nykvarn.


- Mina tre år på RIG har varit extremt lärorika samt massa nya kompisar. Den största lärdomen jag fått med mig är att kunna bo och ta hand om mig själv men även all den kunskapen jag fått av att träna och äta rätt i blandning med studier.

 Vad är ditt bästa minne från RIG-tiden?

- Mitt bästa minne på RIG måste jag säga är det andra SM-guldet eftersom jag fick vara mer delaktig och fick mer speltid. Hela de dagarna under Innebandyfesten är nog en av de roligare saker jag gjort i livet.


Vad är ditt värsta minne från RIG-tiden?

- Mitt västra minne skulle jag nog säga är när vi fick reda på att vi inte fick spela något slutspel den sista säsongen.

Video: Höjdpunkter från RIG Umeås senaste säsong

Vad tar du med dig allra mest från skoltiden till kommande utmaningar i innebandykarriären?

- Det jag kommer ta med mig mest är just den delen med att kunna planera långsiktig träning och veta att jag kommer få bra resultat. Innan RIG visste jag inte riktigt vad eller hur jag skulle träna men under tiden på RIG så har jag fått lära mig hur man ska träna för att få speciella resultat.

Vem av dina klasskamrater tror du kommer att lyckas allra bäst kommande säsong?

- Den personen i min klass som jag tror kommer lyckas bäst är Marcus Peil. Han är riktigt målmedveten med en extrem vinnarskalle vilket jag tror kommer ge honom en fördel i sin SSL-karriär. Han har även väldigt bra uthållighet vilket han kommer behöva nu i en högre nivå.

Hur gick tankarna när du valde klubb till kommande säsong?

- Mina tankar inför klubbvalet var att flytta närmare hem och då var det några få klubbar runt om som jag valde mellan. Anledningen till att det blev just Nykvarn är för att de har en väldigt intressant satsning just nu och jag vill vara med på den resan. Nykvarn är även ett stark allsvenskt lag vilket kommer gynna mig, det gick trögt med RIG i år och jag kände att jag ville gå till ett lag där jag känner att jag kan göra skillnad och då var allsvenskan med Nykvarn perfekt. Jag har även såklart väldigt mycket kompisar kvar i moderklubben vilket blev som en trygghet för mig och det gjorde valet lättare.


Vad har du för förväntningar på din debutsäsong i SSL?

- Mina förväntningar på nästa säsong är att vi ska få ihop laget med alla nya spelare och sedan vara med och slåss om en kvalplats. För min del så vill jag vara med och bidra med mycket framåt men samtidigt lära mig zonförsvarsspelet ordentligt som jag är lite ovan med.

Alla 01-studenter från RIG Umeå

Elias Niclasson
Thomas Crona
Daniel Ring
Marcus Peil
Jonas Grahn
Linus Martinsson
Alexander Nyman Sjöström



Annie Bokelund
Hanna Svanström
Julia Zachrisson
Matilda Lindgren
Vilma Nilsson de Gysser
Ebba Bognesand
Lovisa Von Fircks
Ida Waern
Lovisa Thorsander