Sök
Sommarbloggen 2021
Ellen Tillman
Gemenskap, tillhörighet, trygghet och glädje

I Sommarbloggen får olika personer inom innebandyn möjlighet att skriva varsin text i valfritt ämne som kan vara tankeväckande, inspirerande eller intressant för andra att ta del av. Dagens bloggare är Ellen Tillman, före detta SSL-spelare som nu jobbar med spelar- och tränarutveckling på Skånes innebandyförbund.

Fotboll, friidrott, tennis, handboll, simning, ridning och pingis, jag testade på och utövade många olika idrotter som liten. Jag gillade idrott och att vara aktiv och älskade att tävla. På en idrottslektion i åk.6 fick vi testa på innebandy och jag kände direkt att detta var något jag ville testa igen. En vecka senare var jag på min första innebandyträning i det som blev min moderförening Röke IBK och inte visste jag väl då att innebandyn skulle finnas med i stor eller liten skala i många beslut jag hittills har tagit och påverkat och gett mig mycket kunskaper och erfarenheter i livet. 

När frågan från Innebandymagazinet kom om jag ville skriva något till Sommarbloggen funderade jag mycket kring vad jag egentligen skulle kunna skriva för något som skulle vara av intresse för andra att läsa. Jag funderade på vad jag har gjort inom vår fantastiska idrott innebandy och kom fram till att det kanske är den stora helheten och det mervärde som innebandyn gett mig som skulle kunna vara intressant att läsa och som jag tror att fler kan känna igen sig i. 

Något av det första som innebandyn gav mig som person var en stark känsla av gemenskap, tillhörighet, trygghet och glädje. Under en högstadietid där jag inte hade någon tillhörighet och kände mig osynlig under skoltiden blev familjen och lagkamraterna i innebandyn den stora glädjen som gav en känsla av att tillhöra och en känsla av att betyda något. Just gemenskap och tillhörighet är något jag tror idrotten ger många människor, både barn och vuxna, runt om i världen. Oavsett om det handlar om att träna tillsammans med sitt idrottslag eller att följa sitt favoritlags matcher tillsammans med likasinnade.  

När det var dags för gymnasieval ville och behövde jag en förändring och innebandyn gav mig möjlighet att komma till en ny miljö och valet föll på att som 15-åring flytta själv 70 mil norrut i Sverige till Mora för att gå på deras innebandygymnasium. I Mora bodde jag och spelade för KAIS Mora i 4 år och här fick jag uppleva några av mina absolut största innebandyminnen. Det blev tre säsonger i SSL som gav 2 SM-silver och 1 SM-brons. Jag fick även den stora äran att en säsong representera Sverige i U19-landslaget och spela EFT och Finnkampen. Under min tid i Mora fick jag med mig så otroligt mycket erfarenheter och kunskaper jag har kunnat använda mig av senare i livet. Att som gymnasieelev pussla ihop hushållssysslor, skolarbete och innebandy på elitnivå lärde mig mycket om disciplin, ansvarstagande, målmedvetenhet och att vara strukturerad. Jag fick även en mängd erfarenheter kring vad det krävs för att ta sig till elitnivå, hur dedikerad man måste vara vilket jag bara tror man kan va om man verkligen har glädjen till det man gör. Jag behövde även lära mig att hantera motgångar och att kunna skilja på mig själv som innebandyspelare och person. En av de största och viktigaste lärdomarna jag tog med mig var att bara för att det under perioder går dåligt på träningar och matcher innebär det inte att man som människa är dålig. Lätt och säga men svårt att efterleva när man håller på med något som tar mycket av ens tid. 

Efter ett jobbigt sista halvår i Mora med bland annat en skadad fot som hindrat mig från att spela innebandy så kom samtalet från Malmö FBC i precis rätt tid. Jag valde att flytta hem till Skåne igen och spela för Malmö FBC i div.1 (nuvarande allsvenskan) för att få en omstart. Min första säsong med Malmö FBC var en av de roligaste i min karriär och föreningen och laget gav mig tillbaks glädjen för innebandy. Efter min första säsong tog vi oss upp till SSL och våra tre första säsonger i SSL fick jag äran att bära kaptensbindeln vilket gav mig väldigt stor kunskap och erfarenhet kring ledarskap. Efter tre säsonger i SSL och totalt fyra säsonger i föreningen fanns inte motivationen kvar längre att spela på elitnivå. Våren 2018 valde jag att lägga klubban på hyllan och samtidigt tog jag min universitetsexamen i Idrottsvetenskap/Sport Management och kände att det var dags för ett nytt kapitel i livet. 

Jag har alltid varit intresserad av vad som händer ”bakom kulisserna” inom idrotten, vad gör de människor som jobbar med idrott i Sverige? Jag slutade som innebandyspelare men fick nu möjligheten att jobba med idrotten som funnits med mig i många år. Jag började jobba på Skånes Innebandyförbund med huvudansvaret för spelarutveckling och tränarutveckling vilket jag jobbar med fortsatt idag. Att få använda mig av den kunskap och erfarenhet jag fått genom åren inom innebandyn blandat med studier inom idrottsvetenskap ser jag som en perfekt mix där jag i mitt jobb får användning av det jag fått med mig längs med vägen och samtidigt fortsatt får möjligheten att löpande fylla på min kunskap- och erfarenhetsbank med nya saker och perspektiv. 

Förutom mitt jobb inom innebandyn har jag efter att jag slutat spela fått förtroendet av föreningen att fortsätta som tränare vilket jag känner är otroligt ärofyllt och framförallt väldigt roligt! Att få träna tjejer där många har samma ambition som jag själv hade är väldigt roligt. Jag som tränare får möjlighet att vägleda och stötta dem i deras resa utifrån den kunskap och erfarenhet jag har med mig från vad jag själv har varit med om. Alla kan inte ta samma väg men generellt tror jag mycket är detsamma, du behöver ha en stor träningsvilja, kunna hantera med- och motgångar, klara av mentala jobbiga perioder och gå starkt ur dem och framförallt under hela vägen fortsatt ha glädje för det du gör. 

Svensk Innebandy pratar mycket om att vara Mer än en sport och det kan betyda så många olika saker. Med min text till Sommarbloggen ville jag dela med mig av vad jag har fått med mig från innebandy som har gett mig så mycket som person som jag både kan använda inom innebandyn men även utanför idrotten. Detta är långtifrån unikt varken för mig eller för innebandyn i stort. Idrotten kan ge så mycket till alla som är en del av den oavsett om du är barn eller vuxen, spelare eller åskådare så kan den bidra till så viktiga delar som exempelvis gemenskap, trygghet, tillhörighet och framförallt glädje. 

Dessa mervärden skulle jag aldrig vilja vara utan och jag är så tacksam för att idrotten och framförallt innebandyn har gett mig detta och jag hoppas att även du som läser detta kan identifiera vad du har fått ut för mervärde från det du gör eller har gjort inom innebandyn! 

Hoppas ni alla får en härlig sommar fylld med sol, bad, glass, träning och möjlighet att ladda upp för en fullmatad innebandysäsong 2021/2022! 


TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Du kanske även vill läsa:
Släpp sargen och våga växa!
Släpp sargen och våga växa!
En hyllning till min bortgångna far och hans betydelse för min tränarkarriär
En hyllning till min bortgångna far och hans betydelse för min tränarkarriär
Falubacken om skadorna som förstörde karriären
Falubacken om skadorna som förstörde karriären
Var ditt bästa jag
Var ditt bästa jag
Den krokiga vägen
Den krokiga vägen
Mitt avsked till innebandyn
Mitt avsked till innebandyn
Vägen till vinnarskalle och vikten av bra ledarskap
Vägen till vinnarskalle och vikten av bra ledarskap
Varför utvecklas inte toppinnebandyn?
Varför utvecklas inte toppinnebandyn?
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten