Sök
sommarbloggen 2021
Jenny Axelsson.
Foto: Privat
Jenny Axelsson
Den krokiga vägen

I Sommarbloggen får olika personer inom innebandyn möjlighet att skriva varsin text i valfritt ämne som kan vara tankeväckande, inspirerande eller intressant för andra att ta del av. Dagens bloggare är Jenny Axelsson, målvakt i KAIS Mora.

Hej på er! Mitt namn är Jenny Axelsson. Jag är målvakt och kliver snart inne i min sjätte säsong i SSL och KAIS Mora. Utöver innebandyn är jag snart färdigutbildad lågstadielärare, och mitt driv i livet ligger till mångt och mycket i alla barn och ungdomar jag möter i min vardag. Därför kommer mitt fokus i det här inlägget att ligga på barn, ungdomar och innebandy. 

Titeln på inlägget har jag valt att döpa till ”den krokiga vägen”. Det kan låta som en flummig titel, men jag ska försöka att förklara vad jag menar med den. Först tänkte jag ge er en bakgrund till varför jag när jag blev tillfrågad att göra detta inspel, direkt visste att jag skulle prata om ”den krokiga vägen”.

På många sätt anser jag mig själv vara, tillsammans med andra spelare i SSL en förebild för den yngre generationens innebandyspelare. Framtidens stjärnor. De spelare som idag lirar innebandy för att det är det bästa som finns och som inom några år kommer att kriga mot eller med mig, och många andra på planen i SSL. Med titeln förebild följer mycket ansvar. Inte bara på mig och oss som spelare, utan även på alla medier, supportrar, ledarstaber och föräldrar. På oss alla, ligger ansvaret att ge den yngre generationen en stark grund att stå på inför deras satsningar mot toppen. Jag tycker att det finns mer att ge till alla de som har siktet inställt på toppen, precis som jag alltid haft. Jag sticker ut näsan och menar att den där grunden vi behöver ge alla barn och ungdomar kan breddas rejält.

  

Ofta säger man om saker och ting, att man får höra skräckhistorierna. Det är skräckhistorierna som når den breda massan och det är dessa som folk tar del av och baserar sina uppfattningar på. Läser man en kvällstidning som Aftonbladet får man läsa om allt som gått fel på alla möjliga ställen, men man läser sällan om saker som funkar precis som de ska. Man får sällan läsa om den positiva sidan av alla mynt. Det är den negativa som presenteras för oss. Vad gäller innebandyn, upplever jag att det är helt tvärtom. Egentligen inte bara innebandyn, utan de flesta idrotter. Då får man läsa om det positiva. Såklart läser man om förlorade matcher och förlorade titlar, men det jag pratar om är större och mer komplext än så.

Man läser om spelare som lyckas, talanger som bara växer och växer, som når framgång efter framgång. Allt mer sällan läser man om de resor som inte kantats av framgång och lycka. Det tycker jag är fel. Jag tänker på alla de barn och unga som sliter som djur för att nå sitt mål, och som stöter på motgång på motgång men ändå aldrig ger upp. Jag var en av dem. Och är fortfarande på många sätt. Jag hade läst en massa solskenshistorier om spelare som var talanger, och som lyckades med allt de tog sig för. För mig blev det facit. Det är så man gör för att lyckas. Nu i efterhand vet jag i alla fall, att mitt 14-åriga jag, med siktet inställt på den absoluta världseliten hade mått bra av att läsa om någon som tidigare gått igenom år av slit för att nå toppen. Med den möjligheten jag fått genom att bli erbjuden en plats i Sommarbloggen, kommer jag inte chansa. Jag tänker göra mitt bästa för att ge andra i samma sits som unga Jenny, chansen att bli inspirerade av min krokiga väg. 

Så. Min karriär startade ganska sent. Jag hade alltid ägnat mig åt individuella idrotter, där jag mer eller mindre bara behövde bry mig om mig själv. Friidrott som ett sådant exempel. Det höll jag på med fram tills jag fyllt 11. En dag då jag var just 11, var min klass iväg på ett klassmästerskap i innebandy. Jag hade ju inga erfarenheter av lagidrott, och speciellt inte innebandy, så någon satte en klubba i min hand och sa ”gör bara så gott du kan”. Jag gjorde så gott jag kunde, och min klass nådde finalen. När det var dags för final, valde vår målvakt att hoppa av. Vi blev ställda i en situation som innebar att någon måste offra sig. (Ja, det kallades då för att offra sig. Men med facit i hand vet jag ju att målvaktspositionen inte är ett straff utan snarare en gåva). Men med klassens inställning att målvaktspositionen var ett straff, kan ni kanske gissa vem klassen röstade fram som bästa alternativ för målvaktspositionen? Jo, den som var sämst bland utespelarna. Jag. 

Det kan låta tufft, men tro mig. Jag visste inte över huvud taget vad jag höll på med där jag sprang runt och snubblade på min klubba. Jag höll med om att jag skulle in i målet. Guess what? Jag lyckades hålla nollan, och min klass vann hela turneringen. Och som en blixt från klar himmel, så var jag FAST. Jag hade hittat min plats. Jag var där jag skulle vara. Där jag mådde som bäst. I en lagidrott, och i målet. I innebandymålet. I samma sekund som jag insåg allt det här, kickade min killer instinct in. Den instinkt som innebär att allt jag vill göra eller ha, det sliter jag som ett DJUR för att få. Jag ville bli BÄST. Jag skulle bli BÄST. Och precis som jag kände, alltid känt, fortfarande känner, skulle den drömmen slå in, till vilket pris som helst.

Där började min resa. Jag var ganska gammal när jag avslutade min friidrottssatsning och valde innebandyn. Så bara några år efter att jag börjat, var det dags för distriktslagsuttagningar. Jag hade fått för mig att om jag vill ta en plats i damlandslaget någon gång i framtiden, måste jag spela SSL. För att få spela i SSL, måste jag ta en plats i U19-landslaget. Och för att ta en plats i U19-landslaget behövde jag ta en plats i distriktslaget. BÅDE för 15 och 17-åringar. För där talades det ju om att förbundskaptenerna för U19 skulle vara och scouta. JAG FICK BARA INTE MISSA DISTRIKTSLAGET!!! Då skulle ju hela min karriär vara utdömd (trodde jag då, hur dumt det än låter när man nu fått lite perspektiv på saker och ting).

  

Kan ni gissa…det blev inget distriktslag (ålder 15) för mig. Det beskedet fick jag samma dag som jag var i Hagfors på uttagning till deras innebandygymnasium. När beskedet kom gick det inte att hålla tårarna tillbaka. Tårarna sprutade. Jag skämdes så mycket, eftersom lärarna på innebandygymnasiet skulle se mig sårbar. Då skulle jag ju såklart inte komma in på gymnasiet…

Några veckor senare damp det ned ett brev i postlådan med ett besked om att jag hade blivit antagen till innebandygymnasiet. YES!!!
Jag kände eufori, och det där med distriktslaget kändes inte lika viktigt längre. Jag flyttade hemifrån och satsade nu allt jag hade på innebandygymnasiet. Jag fick dock inte spela i A-laget (i efterhand inser jag ju att det inte var så konstigt, eftersom det var mitt första år, men återigen, inget dög förutom toppen). När jag inte fick spela i A-laget på en gång, tyckte jag att mina chanser till distriktslaget för 17-åringar också var körd. Jag krigade dock vidare, som alltid.

Sen kom beskedet, jag hade blivit uttagen till distriktslaget för 17-åringar. Nu lever min dröm igen! Jag spelar distriktslags-SM, och vi åker snöpligt ut i semifinalen på en suddenstraff. Tårarna… ja, de forsade igen. Jag skulle ju visa alla nu!! Hur kan jag då släppa in en straff sådär så att vi åkte ur. Nu är det kört…

”Nu är det kört”. En mening som alltid fanns med mig i bakhuvudet men som ALDRIG fick definiera mig. Jag SKULLE ju till toppen!!!! Jag krigade och krigade. Precis som alltid, då jag stötte på dessa (som jag då upplevde som ENORMA) motgångar.

Och vips en dag durrar det till i min telefon… ”GRATTIS!!” ”DU ÄR GRYM” ”WOW så stort Jenny” ”Jag är så stolt över dig”.

  

Jag förstod ingenting. Frågade vad som hänt… Jag fanns med i den första U19-truppen som skulle samlas på Bosön. Brevet med infon hade hamnat på min folkbokföringsadress 1.5h bort. Jag hade inte hunnit läsa det än. Men åter igen, EUFORI!!! Jag förstod inte alls hur jag kan ha lyckats med detta. Visst, jag har aldrig gett upp, utan jag har kämpat och krigat in i kaklet på varenda träning jag gått på, såväl innebandy som fys. Men det var ju kört??? Jag hade ju sagt det till mig själv så många gånger?

Jag åker på lägret, gör vad jag ska och kan, så bra jag bara någonsin kunde, och åkte sedan hem. Helt upprymd av känslor! JAG HAR VARIT PÅ U19-SAMLING!!!! WOW! Nu finns det inget som stoppar mig!

Fast forward… Framöver, blev jag inte uttagen till något mer läger med U19. Jag såg det hela som en katastrof. Som alltid. Ni börjar hajja grejen nu va?

Dagarna gick, och min student närmade sig. Jag hade börjat fundera på vad jag skulle göra efter studenten. Min vision hade ju alltid varit att jag skulle spela SSL direkt efter studenten. Så hade jag alltid planerat det i mitt huvud. Vägen till toppen, som för mig då innebar damlandslaget gick ju genom SSL. Tankarna, funderingarna och uppgivenheten slog mig då jag insåg att jag inte skulle spela SSL. Jag älskade dock mitt Hagfors IF, och tänkte att det blir bra att vara kvar här. Men det var inte riktigt drömmen trots allt. Nåväl. Det är som det är…

Så en dag, när jag satt i matsalen och diskuterade studenten tillsammans med några av mina klasskamrater som också gick NIU, alltså på innebandygymnasiet, ringer telefonen. Det var ett okänt nummer. Sällan svarar jag när någon ringer mig på dolt, men denna gång gjorde jag det. I telefonen hörs en man. En man som kort och gott frågade ”Du? Vill du spela i rött säsongen som kommer? För det vill i alla fall vi”. Det var KAIS Mora som ringde. KAIS MORA!!! Nog för att SSL alltid varit en dröm, men KAIS Mora. Kunde drömmen bli större än SSL just då, så var det genom att spela i topp-laget KAIS som precis tagit SM-guld. 

Jag kunde inte FÖRSTÅ att de ringde mig? Jag hade ju misslyckats så många gånger. Vad såg de i mig? Tydligen, något som jag vet såhär i efterhand, en tjej som sliter som ett djur för vad jag vill, och en tjej som ALDRIG ger sig. Oavsett hinder. Mitt slit, hade gett utdelning… Än. En. Gång. Helt otroligt tyckte jag.

Någon vecka senare, var allt signat och klart. Jag var KAIS Moras senaste nyförvärv.

Och där någonstans, väljer jag att bromsa min lilla berättelse. Jag har stött på motgångar även i SSL och i KAIS. Men idag är jag klokare, och tacklar dessa på ett annat sätt. Jag har genom min resa lärt mig att; alla gör misstag, ingen motgång kan eller får definiera mig som spelare eller som människa, det lönar sig aldrig att trycka ned sig själv. Men framförallt. Det finns inget facit på vägen till toppen. Hur krokig den än må vara, så är det din resa. Och den ska man vara stolt över. Något som definierar min resa, är en rad från det stipendium jag fick då jag tog studenten. Ett stipendium som delas ut av innebandygymnasiet i Hagfors.

”Jenny är en förebild. Med vilja och fokus som sina bästa egenskaper, visade hon hur man kan vända motgång i stunden till framgång i längden”.

Ett citat jag har med mig än idag. Jag lär mig av mina motgångar och använder kraften på rätt sätt. Önskar att jag kan inspirera fler till det. Så gärna. För motgångar definierar inte dig. Om du inte låter dem göra det.


Så, tillbaka till det jag skrev tidigare. ”Jag hade läst en massa solskenshistorier om spelare som var talanger, och som lyckades med allt de tog sig för. För mig blev det facit. Det är så man gör för att lyckas.”


Jag anser mig själv vara en bekräftelse på att detta inte behöver stämma. Alla går vi igenom vår EGNA resa. Ingen väg utesluter en annan och du kan lyckas, bara du bestämmer dig för att du ska göra det. Och ge dig aldrig, oavsett!!

Jag har aldrig ansett mig själv vara en ung talang. Jag har faktiskt heller nästan aldrig hört någon kalla mig för en talang. Jag var en ambitiös tjej som många dagar i veckan spenderade otaligt många timmar i en innebandyhall. En tjej som gick upp 7 på morgonen på helger och högtider för att tillsammans med min pappa åka till hallen och slipa på detaljer i 5-6h (tro mig, det hade blivit fler timmar om jag fått bestämma framför min pappa och min kropp). En tjej som tränade med alla lag som fanns tillgängliga. Mitt eget lag, pojklag, herrlag och damlag i olika föreningar. En tjej som gick många kilometer mellan de olika hallarna som finns i Arvika (där jag växte upp), med en stor väska fylld med svettiga målvaktskläder på ryggen, för att hinna med en andra eller en tredje träning för dagen. Ingen talang. Någon som slet, sliter och alltid kommer att slita för att nå sitt mål. Toppen.

Och banne dig, om du talar om för mig att jag inte kan. Eller förresten, gör det. För det finns ingenting som taggar igång mig som någon som uttrycker att de inte tror på mig. Då har jag helt plötsligt, utöver mig själv, även någon annan att bevisa för att JAG KAN VISST. Och tro mig, jag kommer göra allt för att visa dig det. Detta gäller det mesta i mitt liv, men speciellt innebandyn som ligger mig varmast om hjärtat.

  

Har jag nått mitt mål nu då? Känner jag mig klar? Nej. Det kommer jag aldrig vara. Jag anser att hur långt man än tar sig, finns det alltid mer att hämta. Det hänger ju bara på en själv. 100% är bara 100% om man har bestämt dig för det. Bestäm dig istället för att du ”bara” uppnått 80-90% när det känns som du är på toppen av din potential, och flytta dina mål framför dig, så ska du se att det finns mer att hämta.

Och du. Du kan också. Jag tror på dig. Eller om du funkar som jag… Jag tror inte du kan ;).

Tack för att ni läst mitt blogginlägg. Hoppas jag lyckades inspirera någon genom mitt hjärtligt öppna inlägg. Det är inte lätt. Genom att öppna mig på det här viset, känner jag mig faktiskt rätt sårbar. Men kan jag göra skillnad för någon tjej eller kille där ute, gör jag det gärna. Oavsett hur skör eller sårbar jag blir i processen.

Kör hårt, så ses vi i någon hall framöver! Tack för mig!  


TV: Poddpanelen om Nykvarn - "De hade inget annat val"

Ska vinna SM-guld 2025: ”Satt sig i ett läge där alla kommer vilja slå dem”

Matchrapporter: KAIS Mora segrare borta mot Jönköping – Malin Andréason matchvinnare KAIS Mora tog bonuspoängen hemma mot Älvsjö AIK Målfest för Tyresö Trollbäcken hemma mot KAIS Mora Uddamålsseger för Warberg som besegrade KAIS Mora Tuff match slutade med seger för KAIS Mora mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten