Foto: Anders Andersson
Allsvenskan södra

#ibsilly-bomben i Allsvenskan - Hockeylegendar med 5 SM-guld blir tränare

ANNONS

Karlstads herrar har värvat in en Färjestadlegend som ny huvudtränare.

Innebandymagazinet var först med att avslöja att Karlstads herrar var på jakt efter en ny tränare till kommande säsong. Redan under SSL-kvalet kunde vår silly-bloggare Mr. Silly avslöja att Karlstad försökte att värva in Jonas Boväng. Något som Boväng också bekräftade för Innebandymagazinet. 

- Det stämmer att jag hade ett samtal, ett intressesamtal, men gjorde klart att GIF är mitt huvudfokus, och att jag trivs väldigt bra här. Att få bygga och vara en del av norsk innebandy på klubbnivå, och få sätta en träningskultur som ger effekt. 

Förra veckan kom beskedet att hela Karlstads tränarstab lämnar laget då huvudtränaren Mattias Karlsson kände sig utbränd efter den tuffa coronasäsongen och assisterande Henrik Flognman hade tappat motivationen efter sju år som tränare i föreningen. 

Idag klockan 16.00 har Karlstad kallat till presskonferens där man ska presentera kommande säsongs ledarstab. Enligt Värmlands Folkblad är det en rejäl sillybomb som kommer detonera då huvudtränaren är ingen mindre än Färjestadlegendaren Peter Nordström som har tagit fem SM-guld och fyra silver med värmlandslaget. Nordström spelade även fem VM-turneringar där han tog en medalj av varje valör. 2011 lade han klubban på hyllan och har sedan dess varit tränare för flera hockeylag. 

- Nordström, som inte har någon innebandybakgrund men som under hockeykarriären kallades ”Professorn” för sin nyfikenhet och intresse för detaljer, kommer bli huvudtränare i ett team bestående av flera ledare, skriver tidningen.  

Karlstad åkte ur SSL-kvalet mot Djurgården med 1-3 i matcher men sedan uttåget har man inte legat på latsidan utan man har redan värvat in två supervärvningar i hemvändande schweizerproffset Anton Vestlund som lämnade just Karlstad för att prova lyckan i alplandet. Innan han drog till Schweiz gjorde han 61 poäng på 21 matcher i Karlstad. Man har även värvat in Sebastian Degeryd som öste in 37 poäng för Dalen den här säsongen i SSL.


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: