#ibsilly
Sebastian Degeryd.
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

#ibsilly-svepet: Degeryd klar för spel i Allsvenskan

ANNONS

Här är de senaste nyheterna på #ibsilly-fronten.

Höllviken, som nyligen åkte ur SSL herr, har hittat en ersättare till Joon Berggren som huvudtränare. Nu står det klart att Stefan Prim får den rollen – han ska även vara sportchef.

Han har spelat i flera Skåne-klubbar under sin karriär och har dessutom varit både sportchef och tränare i IBK Lund.

***

Det som har varit på gång ett tag är nu klart: Sebastian Degeryd lämnar Dalen för en flytt hem till Värmland och spel i Karlstad. Han har tidigare gjort två och en halv säsong i laget men har spenderat de fyra senaste säsongerna i SSL med Dalen där han producerat fina siffror i poängkolumnen. En av Allsvenskans största värvningar hittills.

***

En annan spelare som lämnar SSL för Allsvenskan är Linköpings Viktor Palm. Även här är det tal om en återkomst – detta i moderklubben Onyx. Poängmaskinen lämnade laget för Linköping efter årets säsong men sejouren i högstaligan blev ettårig. 

***

Den schweiziska invasionen till SSL fortsätter. Sirius gör klart med sin tredje värvning från alplandet efter Michelle Wiki och Tanja Stella: Det är Chiara Gredig som ansluter från Piranha Chur. Backen har tidigare gjort ett VM för Schweiz, 2019.

***

Veteranen Caroline Hansen, född 1991, lämnar Dalen efter två säsonger. Hon var med under Dalens omdiskuterade degradering förra säsongen och hann bara spela fem matcher innan Allsvenskan stängdes i år. Hon har tidigare spelat i SSL med Linköping och Jönköping.


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: