Foto: Anders Andersson
#ibsilly

Efter kvalförlusten lämnar hela Karlstads tränarstab laget

ANNONS

Karlstad är på jakt efter tre nya tränare som ska ta hand om herrlaget till kommande säsong.

Mitt under brinnande SSL-kval bloggade Mr. Silly om att Karlstads herrar letade efter ny tränare. Enligt hans källor så var Karlstad intresserad av Jonas Boväng, som tog upp Örebros herrar i SSL och förvandlade Lockeruds damer från ett mittenlag till ett topplag i Allsvenskan innan han drog till Norge för att träna Gjelleråsen. Något som Boväng bekräftade för Innebandymagazinet. 

- Det stämmer att jag hade ett samtal, ett intressesamtal, men gjorde klart att GIF är mitt huvudfokus, och att jag trivs väldigt bra här. Att få bygga och vara en del av norsk innebandy på klubbnivå, och få sätta en träningskultur som ger effekt. Även att flera spelare utvecklas till elitspelare/landslagsspelare är viktigt för att Norge ska ta nästa steg på sikt. Det är det som triggar mig nu och är mitt huvudfokus, sa Boväng då.

Nu bekräftar Värmlands Folkblad att Karlstads hela tränarstab med Mattias Karlsson i spetsen och Henrik Flognman och Tomas Colling lämnar klubben. Anledningen till att huvudtränare Karlsson lämnar ska vara att han känner sig utbränd efter den tuffa säsongen i Coronans fotspår. 

- Det är väl många faktorer som ligger bakom men det har varit en strulig säsong, inte minst med corona och uppskjutna matcher. Framåt jul när vi fick det första coronaavbrottet kände jag att det får räcka med en säsong, jag har blivit jäkligt utbränd av den här säsongen, säger Karlsson till tidningen

Assisterande tränare Henrik Flognman lämnar också men av helt andra anledningar. 

- Den största anledningen för mig är att jag har varit i föreningen väldigt länge. Det kan vara bra att komma ifrån lite och få nya motivation. Kanske är det så att klubben också behöver en ny röst, säger Flognman till Värmlands Folkblad.

Flognman har tränat både Karlstads damer och herrar de sju senaste säsongerna där han bland annat var med och tog upp herrarna till SSL och lede damerna till det första slutspelet på nio säsonger där han sedan året efter upprepade bedriften men den tredje säsongen så fick han sparken efter uteblivna resultat. 

Vem som tar över laget är i dagsläget okänt men de är på jakt efter en ny huvudtränare och två assisterande.  



 


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: