#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Örebros sportchef om dipparna: "Riktigt uselt försvarsspel"

ANNONS

#ibsilly-läget i Örebro: "Majoriteten är kvar till nästa säsong"

Örebros säsong blev inte riktigt vad man hade tänkt sig. Laget missade kvalet till SSL och tidigt in på säsongen drabbades truppen av flera bakslag. Bland annat skadade sig förra årets poängkung i laget Wiktor Johannesson i en träningsmatch mot Karlstad och Adam Lundgren skadade axeln i säsongens första match mot Lindås. Utöver det drabbades laget av Covid-19 där Jesper Kivipaasi och Marcus Hjelm insjuknade och var borta länge. 

Enligt Örebros sportchef Janne Ekengren var målet att gå till kval, men laget höll en för ojämn nivå under säsongen, säger Janne Ekengren till Innebandymagazinet. 

– Alla lag kommer in i några svackor, men vi hade några riktiga dippar där vi spelade riktigt uselt försvarsspel, vi släppte in för mycket mål helt enkelt. Det var ju en del individuella misstag, men vi kanske måste bli ännu tydligare med hur vi ska spela inför nästa säsong.

Örebros mål var som sagt att ta sig till kvalspel. Istället för Örebro var det Warberg och Karlstad de två lag som tog sig vidare till kvalspel från Allsvenskan södra. Men Janne Ekengren anser att Örebro kunde ha varit ett av de två lagen. 

– Vi var inte direkt sämre än Karlstad, det var Warberg som var det bästa laget. Oavsett skador och sjukdomar så tycker jag att vi hade kunnat prestera bättre med dem spelarna vi hade så att vi hade gått till kvalspel och det är något vi alla i laget känner. 

Truppen inför kommande säsong förbereds och i truppen finns det några spelare som står utan kontrakt i dagsläget. 

– Det är väl lite både och. Majoriteten är kvar till nästa säsong så det ser ju bra ut. Men det är väl tre eller fyra spelare som inte är klara än inför nästa säsong och vi vill förlänga med de spelarna. Sen går det inte att vänta hur länge som helst med förlängningarna. Man få ju jobba lite parallellt med potentiella nya spelare också.

Nyligen blev det klart att lagkaptenen Markus Lindjerdet lämnar Örebro för schweiziska högstaligalaget Rychenberg Winterthur. Rykten florerar även kring stjärnan Marcus Ekengren.

– Vi får se här vad som händer. Det är klart att det finns intresse från andra föreningar, så är det ju. Men det är ingenting som är klart än åt det ena eller andra hållet. 

Finns det konkreta anbud från SSL-klubbar?

– Ja det gör det, men det har det gjort varje år så det är man van vid, avslutar Janne Ekengren.


TV: Därför lämnar Billy Nilsson SSL

Profilen vill ta Gävle till SSL-kval: "Jag kommer göra en jättesäsong"

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Örebro Innebandys segerrad fortsätter efter 8-5 mot Surahammar

Du kanske även vill läsa:
Lagkaptenen lämnar Örebro: "Kommer verkligen sakna klubben"
Lagkaptenen lämnar Örebro: "Kommer verkligen sakna klubben"
Allsvenska stjärnan om framtiden
Allsvenska stjärnan om framtiden
Den här artikeln handlar om: