Örebro Innebandy vann mot Linköping FBC

Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2

Örebro Innebandy tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Linköping i division 1 Mellersta herr på lördagen med 5-2 (2-0, 2-1, 1-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

Med tre omgångar kvar är Örebro Innebandy på andra plats i tabellen, medan Linköping är på tredje plats.

Linköpings tränare Marcus Johansson tyckte till om matchen:

– Tyvärr frångår vi vår matchplan och spelar smått och plottrigt i mittzon och blir straffade direkt. Bättre sista halvan av matchen men vi är alldeles för ineffektiva har tre fyra mer eller mindre frilägen där våra avslut inte träffar mål, det för dåligt.

Det här innebär att Örebro Innebandy nu har nio segrar i följd i division 1 Mellersta herr.

I början av matchen var Örebro Innebandy starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Simon Garman och Simon Lindholm. Örebro Innebandy gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, båda målen av Adam Lundgren.

Efter 11.30 av perioden kunde Jack Linderson göra 4-1 för Linköping. Efter 12.18 i tredje perioden ökade Örebro Innebandy på till 5-1, på nytt genom Simon Garman.

Tom Carlsson reducerade förvisso, men närmare än 5-2 kom inte Linköping. Örebro Innebandy tog därmed en stabil seger.

Örebro Innebandy tar sig an Lidköping i nästa match borta söndag 25 februari 15.00. Linköping möter Surahammar hemma lördag 24 februari 11.30.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping