#ibsilly
Lagkapten Lindgjerdet, här i Örebros vita tröja, lämnar klubben för spel i Schweiz.
Foto: D-Foto
Allsvenskan södra

Lagkaptenen lämnar Örebro: "Kommer verkligen sakna klubben"

ANNONS

Markus Lindgjerdet byter klubb efter 10 år i Örebro.

Undantaget de tidiga åren i Karlskoga IBF så har Markus Lindgjertet spendera hela sin seniorkarriär i IBF Örebro. Debuten kom i Herr1an 2011/12 och Lindgjertet har sedan dess varit en av klubbens absolut bästa spelare under den perioden. Det blev också två säsonger i SSL, 2017-2019.

Nu står det klart att Lindgjerdet, som varit lagkapten, gjort sitt i klubben, åtminstone för den här gången. Han kommer istället flytta för spel utomlands – närmare bestämt till schweiziska högstaligalaget Rychenberg Winterthur.

– Jag har hört mycket gott om Rychenberg så det ska bli kul att få testa mig själv i en ny kontext. Det är ett stort steg för mig som är väldigt hemmakär, men det är ett steg jag behöver ta känner jag. Både för min utveckling och för att få nya perspektiv på innebandyn och livet. Jag hoppas kunna hjälpa Rychenberg att ta några kliv med min rutin och samtidigt kommer jag att få arbeta som lärare i Schweiz. Det ska bli väldigt spännande erfarenheter, säger han i ett pressmeddelande.

Han talar sig samtidigt väldigt varm om Örebro:

– Det har varit en jäkla resa! Jag är så glad att jag tog chansen för tio år sen. Det jag har fått av Örebro är ovärderligt och går inte att sätta någon summa på, säger Markus. Jag minns när jag skrev på nere vid klubbhuset och Janne sa att vi skulle satsa på JAS. Ingen trodde på oss men så tog vi hem det första JAS-guldet till Örebro. Det har satt sin prägel på allt egentligen.

– Under åren i Örebro har jag fått förtroendet att få misslyckas för att utvecklas och det har gjort mig till en bättre person både på och utanför plan. Jag är så otroligt tacksam och kommer verkligen att sakna klubben och publiken som har stöttat och hjälpt mig vid framgång och motgång.

Som mest blev det 41 poäng i SSL (30+11) säsongen 2018/19. I år svarade han för 36 pinnar (18+18) i Allsvenskan


TV: DIF-tränaren om mardrömmen i Stockholm

Djurgårdens tränare Mikael Öhman berättar om svårigheterna att bedriva innebandyverksamhet i huvudstaden.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Örebro Innebandys segerrad fortsätter efter 8-5 mot Surahammar

Den här artikeln handlar om: