Örebro Innebandy vann mot Bergs IK
Montage
Matchrapport

Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg

ANNONS

Örebro Innebandy tog en tung seger på hemmaplan mot Berg i toppmötet mellan ettan och tvåan i division 1 Mellersta herr på lördagen. Matchen slutade 7-4 (1-0, 2-4, 4-0).

Med en omgång kvar är Örebro Innebandy på andra plats i tabellen, medan Berg är klara seriesegrare. Fyra poäng skiljer lagen åt.

Bergs lagledare Anton Nydén:

– Örebro var hetare än oss idag helt enkelt.

Det här innebär att Örebro Innebandy nu har elva segrar i följd i division 1 Mellersta herr.

Örebro Innebandy tog ledningen efter 5.28, genom Jacob Embretzen på pass av Hampus Håkansson. I andra perioden var det i stället Berg som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 3-4.

I tredje perioden var det i stället Örebro Innebandy som hade greppet. Laget vann perioden med 4-0 och matchen med 7-4.

Adam Lundgren och Hampus Håkansson gjorde två mål och två assist var för Örebro Innebandy. Bergs Adam Zetterström hade tre assists för Berg.

Örebro Innebandy har en stark form med fem segrar och 38–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Berg har tre vinster och två förluster och 44–26 i målskillnad.

Örebro Innebandy möter IBF Norrköping i nästa match borta lördag 9 mars 12.30. Berg möter samma dag Surahammar hemma.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping

Den här artikeln handlar om: